Події

​Працівник прокуратури Житомирської області попався на хабарі в 2 тис. доларів (доповнено)

9 November 2018, 11:04

Працівник прокуратури Житомирської області попався на хабарі в 2 тис. доларів, які отримав під підприємця. В таку суму він оцінив не подання прокуратурою позову до суду щодо визнання недійсним договору оренди комплексу гідротехнічних споруд на території Озерянківської сільради, що в Житомирському районі.

Про це 9 листопада повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України та прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання працівником прокуратури Житомирської області неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що у ході досудового розслідування, яке здійснюється Головним слідчим управлінням Національної поліції за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Житомирській області встановлено, що заступник начальника відділу забезпечення представництва у судах управління представництва інтересів громадянина або держави в суді прокуратури Житомирської області, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, вимагав у громадянина, який є підприємцем, неправомірну вигоду у сумі 2 тис доларів за не подання прокуратурою позову до суду про визнання недійсним договору оренди комплексу гідротехнічних споруд на території Озерянківської сільської ради.

Після одержання неправомірної вигоди 09.11.2018, зазначеного прокурора затримано слідчим у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.

За повідомленням прес-служби СБУ, правоохоронці затримали прокурора поблизу місця роботи після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

«Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії», - повідомляє СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня у Житомирі на хабарі затримали заступника керівника Бердичівської місцевої прокуратури області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар  
Матеріали по темі