Влада

Влада Житомира сподівається за рахунок субвенції з держбюджету закрити на 80% проблему із зарплатами медиків

14 November 2018, 11:05

Влада Житомира очікує отримати кошти після розподілу медичної субвенції з держбюджету, яка дозволить на 80% вирішити питання із зарплатами медичних працівників до кінця року.

Про це говорили на позачерговому засіданні міськвиконкому 14 листопада під час розгляду питання про розподіл субвенції з державного бюджету. У відповідному проекті рішення, який був оприлюднений 13 листопада, йшлося про збільшення доходів загального фонду міського бюджету на 2018 рік по коду класифікації доходів «Субвенція з місцевого бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» на 473 тисяч 506,5 гривень. Директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук запропонувала доповнити цей проект рішення.

«Ми маємо інформацію, що відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 7 листопада 2018 року для Житомирської області виділено 47,8 мільйонів медичної субвенції. Буквально сьогодні чи завтра буде розпорядження голови обладміністрації, тому пропоную в рішення виконкому добавити речення: «А також провести розподіл медичної субвенції в обсягах, передбачених розпорядженням голови обласної державної адміністрації». Поки що цього документу в нас немає», - сказала Діна Прохорчук.

Мер Сергій Сухомлин зазначив, що ця субвенція дасть можливість майже повністю закрити питання із виплатою зарплат медикам.

«Вдалося попрацювати з МОЗом, з Мінфіном, окрема подяка Геннадію Григоровичу (Зубку, віце-прем’єр-міністру – ред.) за його втручання в цю проблему. Маємо надію, що може не на 100%, але на 80% ми закриємо проблему по зарплаті медичним працівникам до кінця року», - прокоментував Сергій Сухомлин.

Після голосування мер нагадав про заборгованість по зарплаті педагогічним працівникам.

«Заборгованості ще немає, вона виникне по термінах в грудні, але ми сподіваємося, що ще держава виділить субвенцію», - поінформувала директор фіндепартаменту.

Нагадаємо, 7 листопада Уряд підтримав перерозподіл 1,5 млрд грн з резерву держбюджету та інших програм МОЗ на медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам, ці кошти мають бути використані за такими пріоритетами: погашення заборгованості заробітних плат медикам; додаткове фінансування бюджетної програми лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу; забезпечення потреб пацієнтів, яким необхідні препарати інсуліну. Загальний обсяг додаткової субвенції для Житомирської області становить 47 млн 842,8 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю на початку листопада заступниця мера Світлана Ольшанська говорила, що на зарплати медичним працівникам Житомира не вистачає 17,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком субвенція зарплата медицина  
Матеріали по темі