Культура

Артистка «Льонка», директор «Родославу», дружина депутата і худкерівник хочуть очолити Житомирську філармонію

15 November 2018, 15:04

На посаду генерального директора комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» претендують 4 людини: два чоловіки і дві жінки. Документи приймали до 12 листопада 2018 року.

Станом на 15 листопада керівниками філармонії хочуть бути 52-річний директор ансамблю «Родослав» Олександр Зайченко, 39-річний худкерівник філармонії Валерій Луговський, 42-річна заступниця гендиректора філармонії Наталія Журбей та 41-річна викладачка Житомирського коледжу культури і мистецтв Тетяна Руденька.

Документи кандидатів опубліковані на офіційному сайті Житомирської обласної ради.

Так, Олександр Зайченко з 2007 по 2011 роки був директором Житомирського палацу культури, з 2011 по 2015 – заступником начальника управління культури і туризму Житомирської ОДА, з 2015 і досі він - директор КП «Фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав» облради. Заслужений артист України.

Валерій Луговський з 2011 року - художній керівник обласної філармонії та за сумісництвом виклач Житомирського музичного училища ім. В.С.Косенка. До того викладав в Житомирському коледжі культури та мистецтв, працював в музшколі. Два роки працював за контрактом в цирковому Біг-Бенді в Німеччині. Збирається створити при філармонії симфонічний оркестр, адже «Житомир - це єдиний обласний центр, де немає ні симфонічного, ні камерного оркестрів».

Наталія Журбей з 1994 року - артистка ансамблю «Льонок». Має дві освіти – музичну та економічну. У 2016 виконувала обов’язки режисера-постановника. Нині - заступник гендиректора філармонії з рекламно-інформаційної діяльності. Має амбітні плани щодо філармонії: встановити сценічну систему пожежогасіння та професійну вентиляцію приміщень, зробити сучасне переоснащення сцени, встановити на будівлі філармонії камери відеоспостереження та нічну підсвітку, оновити базу музінструментів, костюмів та парк автотранспорту. Мріє створити камерний або симфонічний оркестр та «Клуб друзів філармонії».

Тетяна Руденька протягом 7 років працювала артисткою драми Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Кочерги, у 2001 заснувала ГО «Молодіжний театр «Гелікон». З 2005 року за сумісництвом працювала в Житомирському училищі культури викладачем режисерських дисциплін. Звільнилася з театру і очолила режисерську кафедру. Нині працює на ТОВ «АЛЕНРУД» на посаді директора з управління персоналом та продовжує викладати в коледжі культури і мистецтв ім. І Огієнка.

Чоловік Тетяни Руденької – Андрій Руденький – виконавчий директор ТОВ «АЛЕНРУД», депутат Житомирської облради від БПП «Солідарність», член постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності. Андрій і Тетяна Руденькі – засновники ТОВ «Компанія «Руден» у Черняхові, яке виробляє печиво і тістечка.

Нагадаємо, нині директором комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради вже 8 років є Заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства Петро Даценко. У коментарі Житомир.info 16 жовтня він сказав, що 13 грудня 2018 в нього закінчується 5-річний контракт з облрадою, і намірів повторно подавати документи ще на один термін він не має.

Як повідомляв Житомир.info, 12 жовтня 2018 року облрада оголосила конкурс на заміщення посади генерального директора філармонії, а 6 листопада обрала трьох представників від громадських організацій, яких включать до конкурсної комісії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: філармонія облрада контракт  
Матеріали по темі