Події

У Житомирі будівельну фірму оштрафували на 2 млн грн за неоформлених працівників

20 November 2018, 10:14

На одному з будівельних підприємств м. Житомира виявили 21 неоформленого працівника.

Про це 19 листопада повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«Інспектори праці Управління Держпраці у Житомирській області провели інспекційне відвідування будівельного підприємства у місті Житомирі, під час якого перевірили стан додержання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин. Під час інспекційного відвідування інспектори проаналізували надані керівництвом підприємства угоди про виконання робіт (угоди цивільно-правового характеру), укладені роботодавцем з 21 фізичною особою. Фахівці Управління Держпраці встановили, що дані угоди мають ознаки строкових трудових договорів, зокрема, надання послуг носить постійний характер з систематичним виконанням трудових функцій, у той час як угоди ЦПХ застосовуються для виконання конкретної роботи і після досягнення мети договір вважається виконаним та його дія припиняється», – інформує управління Держпраці.

Зазначається також, що оплата праці працівників підприємства визначена такою, яка має ознаки погодинної системи оплати праці, до того ж, в актах приймання-передачі робіт (послуг) інспекторами праці зафіксовано обсяг годин по кожній особі, які були відпрацьовані за місяць. «Це також є додатковим підтвердженням наявних ознак трудових відносин», – наголошують в управлінні.

За вказані порушення, зокрема підміну трудових відносин цивільно-правовими, керівництвом Управління Держпраці у Житомирській області на будівельне підприємство накладено штраф у розмірі понад 2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, з 5 жовтня по 1 листопада 2018 року інспектори Дежрпраці перевірили 70 роботодавців у Житомирській області та виявили півсотні неоформлених працівників. Штраф за кожного – близько 110 тис. грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраця штраф працівник  
Матеріали по темі