Місто

​Житомирян просять прибрати на могилах на Російсько-Вільському кладовищі, де зрізають дерева і ремонтують склепи

22 November 2018, 18:21

Міська ритуальна служба зараз проводить роботи з благоустрою закритого Російсько-Вільського кладовища і просить житомирян подбати про прибирання могил свої рідних.

«В даний час на території Російсько-Вільського кладовища проводяться роботи по благоустрою кладовищ, а саме зрізання аварійних дерев та ремонт склепів. Місцем розташування останніх є центральний в'їзд на кладовище. Враховуючи той факт, що дані споруди мають історичну цінність, як споруди XVIII–XIX століття, вважаємо своїм обов’язком вжити всіх необхідних заходів для їх ремонту та належного догляду і утримання. В зв’язку з цим міська ритуальна служба просить житомирян подбати про прибирання могил рідних та знайомих, не залишати їх занедбаними. При прибиранні могил прохання сміття виносити у спеціально відведені місця або на центральні алеї», - просять у КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Директор КП «СККПО» у коментарі Житомир.info уточнив, що мова йде про прибирання сектору, розташованого біля центрального входу на кладовище.

«Ми зараз прибираємо та ремонтуємо старі, історично-цінні склепи, наводимо порядок на старих могилах. Але поряд є відносно свіжі поховання, вік яких до десяти років. Ось за цими могилами своїх рідних і близьких ми і просимо доглянути. Бо наше підприємство не має права це робити, навіть, бур’ян чи кущ вирвати з таких могил. Але, прибираючи решту території, хотілося б, щоб було чисто, щоб був порядок усюди», - розповів директор комунального підприємства Василь Ганченко.

За інформацією КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування», на балансі підприємства перебуває одне діюче - Корбутівське кладовище та 10 закритих кладовищ Житомира.

Нагадаємо, у квітні 2018 року комунальники просили житомирян не затягувати з прибиранням могил, щоб підготувати кладовище до поминальних днів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році на Російсько-Вільському кладовищі дерева повалили пам’ятники і хрести, тоді комунальники запевняли, що винен вітер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище СККПО могила склеп  
Матеріали по темі