Здоров'я

Епідеміолог зазначає, що в Житомирській області ускладнюється ситуація щодо захворюваності на кір

30 November 2018, 18:11

Епідемічна ситуація з кору в Житомирській області набуває загрозливого характеру.

Про це 30 листопада Житомир.info повідомила зав. відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«На минулому тижні в Житомирській області зафіксовано 2 спалахи кору: спалах в організованому колективі (захворіло 4 студентів та викладач Новоград-Волинського промислово-економічного коледжу) та спалах, що виник у побуті серед членів однієї родини, що мешкає в с. Вигівка Коростенського району (захворіло 6 дітей, батьки яких категорично відмовлялись від щеплень за релігійними переконаннями). Отже, з початку листопада місяця вже зафіксовано 4 спалахи інфекції, з початку року – спалахи інфекції в 10-ти адміністративних територіях області. Всього з початку поточного місяця захворіло 52 людини, в тому числі 39 дітей та 13 дорослих. В порівнянні з жовтнем місцем захворюваність зросла в 3 рази. На минулому тижні нові випадки реєструвались в Попільнянському, Овруцькому, Новоград-Волинському, Ємільчинському, Житомирському, Бердичівському та Коростенському районах», - поінформувала Тетяна Лутай.

Актуальним питанням залишається вакцинація. Лише наявність двох щеплень від кору може убезпечити від захворювання та важких наслідків.

Як повідомляв Житомир.info, на початок листопада 2018 на кір у Житомирі захворіли 8-місячне немовля та 14-річний школяр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай епідеміолог кір  
Матеріали по темі