Місто

У Житомирі презентували інтерактивну гру про цікаві туристичні місця та пам'ятки області

14 December 2018, 15:39

Вивчати історію кожного куточка області, його цікаві місця та видатних постатей відтепер можна завдяки настільній грі «Мандрівка Житомирщиною». Вона складається з ігрового поля у вигляді мапи області, на якій зображені туристичні об'єкти, фішок, кубиків, трьох наборів карток та кишенькового довідника про Житомирщину. Ідея гри належить громадській організації «Житомир, зроби голосніше!», яка отримала грант від облдержадміністрації на реалізацію проекту в розмірі ста тисяч гривень.

Презентація перших зразків гри відбулася 14 грудня у інтерактивному мистецькому просторі «Арсенал ідей».


«Тільки надруковано десять зразків, які сьогодні були представлені. Взагалі повинна бути тисяча екземплярів, які ГО «Житомир, зроби голосніше» передає у відділ культури області і далі вони будуть подаровані в школи, бібліотеки, культурні інституції, які знаходяться в ОТГ і в Житомирі. До розробки гри були залучені і дітки, які малювали пам'ятки, і художники, і дизайнери, тобто, це була така командна робота. Я думаю, що ця гра буде цікава не тільки дітям, вона буде, як інструмент для того, щоб розвивався туризм в ОТГ. Якщо пам'ятка знаходиться на певній території, то її мешканці зможуть показати цю гру гостям, прочитати про ту пам'ятку та звернути увагу, на те, що це треба зберігати», - розповіла голова ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко.

«Гра не боїться складань. Як вказали виробники, її можна складати мільйон разів і їй нічого не буде. Також вона гіпоалергенна, що важливо для маленьких діток. Тут є три види карток з інформацією: знахідки, особистості і цікавинки. І у нас ще є книжечка-путівник з усіма об'єктами, які є у грі, її навіть можна брати з собою у подорож. Собівартість однієї гри складає 125 гривень», - зазначив в.о. директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василь Кравчук.

За словами авторів, наступний тираж гри планують розробити вже двома мовами: англійської та українською та додати ще більше карток з туристичними об'єктами й цікавою інформацією про видатних осіб Житомирщини. У майбутньому гру також можна буде придбати у музеях та сувенірних крамницях міста та області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко гра Кравчук  
Матеріали по темі