Суспільство

​Житомирські лісівники вже почали продавати ялинки: маленькі по 60 грн, триметрові – по 300 грн

17 December 2018, 11:56

Житомирські лісівники вже розпочали продавати новорічні ялинки.

Про це повідомили в прес-службі ДП «Житомирський лісгосп» та вказали ціни на цьогорічні новорічні дерева.

«Державне підприємство «Житомирське лісове господарство» розпочало реалізацію новорічних ялинок. Для реалізації новорічних ялинок по підприємству щороку лісовою охороною проводиться заготівля хвойних деревцят на спеціальних ділянках – плантаціях новорічних ялинок, які вирощують протягом 5-7 років. Так, під час лісокультурних робіт по лісгоспу створюється близько 8 га площ плантацій новорічних ялинок. Також проводиться заготівля під час рубок формування та оздоровлення лісів, чим лісівники мінімізують шкоду для навколишнього середовища», - повідомили у лісгоспі.

Що стосується цінової політики, то новорічне деревці все таки вигідніше купувати безпосередньо у лісівників – запевняють у прес-службі ДП «Житомирський лісгосп».

Так, новорічне деревце висотою до 1-го метра коштує 60 гривень,

  • 1,01-1,5 м – 90 грн,
  • 1,51-2,0 м – 150 грн,
  • 2,01-2,5 м – 240 грн,
  • 2,51-3,0 м – 300 грн,

При висоті 3,1 метра і більше за кожен метр оплачується з ПДВ 60 гривень.

Що стосується лісових красунь у контейнерах, то їх вартість від 129 грн до 360 грн, в залежності від висоти деревця. Перевагу таким ялинкам віддають покупці, які мають будинки, так би мовити «на землі», адже по закінченню новорічних свят хвойне деревце можна висадити на подвір'ї.

«Лісівники не тільки вирощують, доглядають за головною новорічною окрасою для кожної родини, але й пильно їх охороняють від незаконних рубок. Особлива увага таким хвойним насадженням приділяється саме у різдвяно-новорічний період, бо охочих «дармової» ялинки чимало», - повідомляють у держлісгоспі.

За інформацією прес-служби підприємства, з метою збереження хвойних молодняків у різдвяно-новорічний період утворено штаб, до складу якого включено державну лісову охорону лісгоспу. Створено рейдові бригади спільно з представниками територіальних відділів та відділень поліції, екологічної інспекції та засобів масової інформації. По лісництвах створено оперативні рейдові групи з цілодобовим патрулюванням лісових масивів по виявленню лісопорушників. Лісівники наголошують, що порушникам доведеться сплатити не тільки штраф, але й відшкодувати збитки, завдані лісогосподарським суб'єктам.

Нагадаємо, лісівники Житомирської області підготували на продаж півмільйона новорічних дерев.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня міськвиконком затвердив місця ялинкових базарів у Житомирі: в центрі новорічні дерева будуть продавати на вулиці Небесної сотні.

Де ще в Житомирі та районі можна буде купити живу ялинку, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісівники ялинка ціна ялинковий базар  
Матеріали по темі