Суспільство

Лісівники Житомирської області підготували на продаж півмільйона новорічних дерев

4 December 2018, 15:44

У Житомирській області стартує передноворічна ялинкова кампанія. Найближчим часом на території області розпочнуть працювати ялинкові базари та пункти продажу новорічних дерев у лісгоспах і лісництвах.

Про це 4 грудня повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Однак, зазначають лісівники, придбати ялини можна і зараз, щоправда, за попереднім замовленням.

«Загалом же лісівники області мають до продажу півмільйона штук зелених красунь – це сосна та ялина. Проте досвід попередніх років показує, що реалізовується щороку 35-50 тисяч деревець. Ціни на деревце в залежності від його висоти коливатимуться від 45 до 200 гривень. Середня ж вартість новорічної ялинки до 1,5 метра становитиме близько 60-70 гривень. Окремі підприємства пропонують ялинки в горщиках, котрі, за умови правильного догляду, навесні можна буде висадити у відкритий ґрунт», – зазначають у прес-службі управління лісомисливського господарства.

Тут наголошують: передсвятковий розпродаж хвойних деревець жодним чином не зашкодить екології краю. Адже заготовлятимуться дерева на рубках догляду – тобто там, де вони зайві і їх потрібно вирубати, щоб насадження були продуктивними, або на спеціально створених плантаціях новорічних ялин. Таких в державних лісогосподарських підприємствах майже 700 гектарів.

Як і в попередні роки, продаж новорічних ялинок буде здійснюватися з обов’язковим маркуванням самоклейними етикетками зі штрих-кодом, а також будуть використані пластикові бирки, призначені для маркування новорічних ялин.

Інформацію про походження новорічної ялинки, де вона вирощена і чи легально заготовлена, кожен може отримати за штрих-кодом на офіційному сайті державного підприємства «Інноваційно-аналітичний центр» у розділі «Перевірка ялинки» (www.ukrforest.com).

Біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст лісогосподарські підприємства створять 146 торгівельних пунктів для реалізації новорічних дерев.

Лісівники нагадують: за самовільно зрубану ялинку доведеться сплатити штраф, сума якого значно перевищуватиме вартість дерева.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира планує організувати тимчасові торговельні майданчики для продажу новорічних дерев на 10 локаціях у різних районах міста. Проте на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського, де зазвичай напередодні свят продавали хвою, цьогоріч ялинкового базару не буде.

Де в Житомирі та районі можна буде купити живу ялинку, читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка сосна Новий рік ялинковий базар торгівля  
Матеріали по темі