Здоров'я

З початку грудня у Житомирській області зареєстрували понад 40 випадків захворюваності на кір, – епідеміолог

17 December 2018, 14:39

Залишається напруженою епідемічна ситуація з кору в Житомирській області, з початку місяця таких випадків зареєстровано 46.

Про це 17 грудня розповіла зав. відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Тетяна Лутай.

«В листопаді місяці намітилась наступна хвиля підйому захворюваності. Всього за минулий місяць зареєстровано 63 випадки. Це найбільша кількість захворілих за місяць в поточному році та в порівнянні з жовтнем зросла більше ніж в 3 рази. Показник на 100 тисяч населення становить 41,1. Найвищі рівні захворюваності відмічаються в Попільнянському районі (показник 190 на 100 тисяч населення в 4 рази перевищує середньо обласний). Показники захворюваності, що перевищують середньо обласний фіксуються також в Брусилівському, Чуднівському, Малинському, Коростенському, Житомирському, Новоград-Волинському районах та місті Житомирі. Не реєструються випадки поки що в Пулинському, Народицькому та Лугинському районах», - розповідає Тетяна Лутай.

«В листопаді місяці зареєстровано 5 спалахів інфекції, в тому числі 2 спалахи в організованих колективах (Новоград-Волинський промислово-економічний технікум та медичний коледж) та 3 спалахи в домашніх вогнищах Новоград-Волинського району і міста та у вогнищі Коростенського району. Спалахи у домашніх вогнищах реєструвались серед не щеплених дітей, батьки яких категорично відмовлялись від щеплень за релігійними переконаннями. Всього з початку року зареєстровано 11 спалахів на 120-ти адміністративних територіях області, в тому числі на минулому тижні новий спалах в школі-інтернат м. Бердичів. В грудні місяці лише за останній тиждень зареєстрували 46 випадків, захворюваність стрімко зростає. У переважній більшості захворілих були відсутні щеплення», - зазначає епідеміолог.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада у Житомирській області зафіксовано 2 спалахи кору: спалах в організованому колективі (захворіло 4 студентів та викладач Новоград-Волинського промислово-економічного коледжу) та спалах, що виник у побуті серед членів однієї родини, що мешкає в с. Вигівка Коростенського району (захворіло 6 дітей).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай кір лабораторний центр епідеміолог  
Матеріали по темі