Місто

​У загальноосвітніх навчальних закладах Житомира з’являться шкільні офіцери

27 December 2018, 15:42

Після новорічних канікул у загальноосвітніх навчальних закладах Житомира з’явиться шкільний офіцер поліції та новий предмет «Школа і поліція».

Проект запроваджується спільно Міністерством внутрішніх справ та Міносвіти України, аби формувати у дітей розуміння про права та обов’язки, відповідальність за порушення та як запобігати конфліктам. Навчальну роботу з дітьми шкільні офіцери провадитимуть за спеціальною програмою, яка складається з 25 занять, і розрахована вона не лише для старших класів, а й для малечі, - розповіли 27 грудня поліцейські.


«Дана програма взята з лекала найуспішніших програм Європи, Канади, США, де робота патрульного поліцейського спрямовується на те, щоб поліція більше спілкувалась з населенням. У нас планується введення чотирьох інспекторів, які будуть розподіляти свої обов”язки між навчальними закладами та роботою з молоддю», - розповідає заступник начальника управління патрульної поліції в Житомирській області Сергій Ганський.

«Ця програма має на меті формування правослухняної поведінки, запобігання конфліктів і правопорушень в школах. Теми, які будуть висвітлюватися для молодших: безпечна поведінка, головні правила безпеки, що робити в ситуаціях, коли ти загубився або заблукав. Якщо ми говоримо про старші класи, то з ними говоритимемо про відповідальність підлітків за правопорушення, щоб вони могли розуміти свої права та обов’язки», - додає шкільний офіцер поліції управління патрульної поліції в Житомирській області Ярослава Кондратенко.

Разом із тим шкільні офіцери зауважують: за необхідності працюватимуть не лише зі школярами, а й з їхніми батьками. Зокрема, стосуватиметься це методів виховання останніх.

«Шкільний офіцер поліції братиме участь у батьківських зборах. Також шкільний офіцер проводитиме співбесіди з дітьми, як окремо, так і в групах: що їх хвилює, на що вони скаржаться, з”ясовуватимуть причини конфліктів, вестиметься просвітницька робота з батьками», - каже шкільний офіцер поліції управління патрульної поліції в Житомирській області Ірина Панасюк.

Щоб проект у місті запрацював, патрульні поліцейські разом із департаментом освіти підписали меморандум. Директор департаменту освіти Валентин Арендарчук переконаний: завдяки урокам від шкільних офіцерів можна буде запобігти багатьом проблемам, які виникають поміж учнівської молоді.

«В цьому проекті ми дійсно бачимо нові підходи, які покращать формування правової поведінки, правової культури наших дітей, законослухняності і протидію правового нігілізму», - підсумовує директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 Верховна Рада прийняла закон про відповідальність за булінг: для батьків неповнолітніх цькувальників та керівників шкіл передбачені штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шкільний офіцер поліція школа  
Матеріали по темі