Місто

На майдані Корольова у Житомирі на Водохреще освячуватимуть воду

14 January 2019, 15:46

Цьогоріч на свято Водохреща у житомирському гідропарку буде польова кухня, де безкоштовно пригощатимуть кашею, а на майдані Корольова священики освячуватимуть воду.

Про це 14 січня у коментарі Житомир.info розповіла заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

«Свято Водохреща цьогоріч відбуватиметься в гідропарку з 9-ї години ранку до 17-ї вечора. Основною подією, звичайно, це буде освячення води представниками Ради християнських церков Житомирщини о 10-й годині ранку. Буде концертна програма, яку готує міський Палац культури, буде фудкорт зона, польова кухня, яку нам надає ДСНС. Буде безкоштовне частування кашею. Будуть встановленні два великі намети з обігрівом для жінок та чоловіків. У п’ятницю наші рятівники колотимуть лід та робитимуть ополонку у вигляді хреста, і вже звечора ми її огородимо декоративним парканчиком та прикрасимо. А додатково ще планується одна локація, яка буде розташована на майдані Корольова – це за ініціативи Ради церков: о 13-й годині вони запропонували, що вийдуть та будуть освячувати воду до 16:00. На сцені буде відбуватись концертна програма, попередньо планується виступ церковного хору, виступ хорової капели «Орея», дитячого гурту «Джерельце» та на завершення ми запросили гурт барабанщиків «Арс-Нова», - розповіла Наталія Марчук.

Нагадаємо, 19 січня 2018 року вжитомирському гідропарку відчайдухи почали купатися у крижаній воді з самісінького ранку. Фоторепортаж тут, як віряни запасались йорданською водою - тут. Відеосюжет про освячення ополонки, масове купання та частування можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році освячення води в річці Тетерів на свято Водохреща відбулося в обідню пору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Марчук Водохреще освячення води  
Матеріали по темі