Суспільство

У райцентрі Житомирської області продавця популярних ляльок оштрафували на 17 тисяч

1 February 2019, 12:05

У Житомирській області підприємця, який реалізує іграшки, оштрафували на 17 000 гривень за невідповідність встановленим вимогам ляльок LOL та ТМ «Kaibibi».

Про це 1 лютого повідомив сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Під час проведення планової перевірки характеристик продукції у одного із розповсюджувачів дитячих іграшок встановлено факти розповсюдження продукції, яка не відповідала вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок (…), на підставі чого було прийняте рішення про необхідність відбору зразків продукції для проведення їх експертизи (випробувань). За результатами проведених досліджень ДП «Київоблстандартметрологія» виявлено, що іграшки: лялька «LOL SURPRISE «LIL» SISTERS, арт: No.557 та лялька ТМ «Kaibibi», арт. BLD046-6-7 не відповідають вимогам ДСТУ EN 71-1:2016 «Безпечність іграшок. Частина 1. Механічні і фізичні властивості», - інформує сайт держустанови.

У прес-службі установи Житомир.info уточнили, що іграшки перевіряли у смт Попільня Житомирської області.

«На пластику, з якого були виготовлені ляльки, інспектори виявили забруднення, сукня мала непрошиті краї, а волосся було ненадійно прикріплене», - розповіли у прес-службі. Перевірка була плановою, тобто, підприємець про неї знав, однак не усунув можливі порушення.

За введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам, суб’єкта господарювання оштрафовано на 17 тисяч гривень. І штраф, і пов’язані з проведенням експертизи витрати в сумі 3917 грн продавець повністю відшкодував, - резюмує управління Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, 21 вересня 2018 року набув чинності новий Технічний регламент безпеки іграшок, затверджений Кабміном, який посилює відповідальність продавців за неякісний товар.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 року в житомирському Домі української культури відбулася виставка під назвою «Іграшка мого дитинства».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: іграшка продавець LOL  
Матеріали по темі