Місто

​Житомирські винахідники привезли призові місця зі Всеукраїнського конкурсу

3 February 2019, 10:22

Команда вихованців Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді виборола найбільше призових місць на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

«З 30 січня по 01 лютого 2019 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, за підтримки Національної академії наук України, пройшов Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму. На виставці-конкурсі були представлені найкращі 73 проекти зі всієї України, які вийшли у фінал. Команда вихованців Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, виборола найбільше призових місць», - поінформували в ЦНТТУМ.

В конкурсі брали участь молоді винахідники та раціоналізатори віком від 16 до 23 років. Від Житомирської області поїхали вихованці гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» (керівник – Шубін А.Г.), учні ЗОШ №30. Проекти оцінювались в десяти категоріях: «екологічно безпечні технології та прикладна екологія», «медицина та охорона здоров’я», «психологія», «біологія», «хімія», «сільськогосподарське дослідництво та винахідництво», «ресурси енергозбереження», «фізика», «інженерні науки» і «науки про Землю»», - розповіли в центрі науково-технічної творчості.

Переможцями від Житомира стали: Олександр Закревський та Анна Кіпчук у секції "Фізика" (1 місце), Слепченко Михайло у секції «Енергозбереження» (1 місце), Олексій Іваницький та Олексій Захарченко у секції "Інженерія" (2 місця) і Катерина Похильченко у секції "Комп'ютерні науки" (3 місце). Роботи Катерини Похильченко та Олексія Захарченка вибороли призи глядацьких симпатій.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 команда з Житомира посіла третє місце на всеукраїнському турнірі юних винахідників у Києві.

Житомир.info

Фото - ЖМ ЦНТТУМ:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс школяр винахідник  
Матеріали по темі