Політика

​Житомирські депутати масово почали входити до наглядових рад КП «Фармація» і ТТУ

7 February 2019, 14:56

Депутати Житомирської міської ради заявили про бажання бути у складі наглядових рад комунальних підприємств, найбільш популярні – «Фармація» і ТТУ.

Такі заяви були під час розгляду проекту рішення про зміни у складі наглядових рад КП на сесії 7 лютого.

«У складі наглядової ради КП «Фармація» лише три людини, а має бути мінімум п’ять. Тут є депутати, які хочуть увійти до цієї наглядової ради», - повідомив Віктор Брокарєв, голова фракції ВО «Свобода».

Олександр Рибак (Об’єднання «Самопоміч») заявив, що хоче бути у складі наглядової ради КП «Фармація», його колега по фракціїВіталій Кирилюк сказав, що має бажанняувійти до наглядових рад комунальних підприємств «Фармація» та «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». До наглядової ради КП «Фармація» також включили Василя Кучика (Опозиційний блок). Іван Мартинчук (ВО «Батьківщина») виявив бажання бути у наглядовій раді ЖТТУ.

Максим Манухін (Радикальна партія Ляшка) заявив про своє бажання перейти з наглядової ради ТТУ в наглядову раду КП «Фармація», а Віктор Брокарєв увійшов до наглядової ради ТТУ. Ігор Скоропад (ВО «Батьківщина») теж виявив бажання наглядати за ТТУ та увійти до наглядової ради КП «Спеціалізований комбінат соціально-побутового обслуговування».

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк зауважила, що наглядові ради в нинішньому вигляді - це не наглядові ради, а депутатські групи, бо в наглядових радах, крім депутатів, мають бути ще й фахівці у певних галузях, громадські активісти чи діячі.

«Це дуже комфортна ситуація для наших комунальних підприємств, де ми начебто створили наглядові ради», - наголосила Цимбалюк і повідомила, що хоче увійти до наглядової ради КП «УАШ».

Нагадаємо, у проекті рішення про внесення змін до складу наглядових рад йшлося лише про бажання нових депутатів міської ради: депутат Владислав Пучич (фракція Блоку Петра Порошенка) став членом наглядових рад КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» та КП «Регулювання орендних відносин», Віталій Кирилюк (фракція Об’єднання «Самопоміч») – КП «Житомиртеплокомуненерго», КП «Житомирводоканал» та КП «Регулювання орендних відносин».

Нагадаємо, в січні 2019 у зв’язку зі змінами в складі депутатського корпусу та постійних комісій до складу наглядових рад комунальних підприємств Житомирської міської ради збиралися внести зміни: оновити наглядові ради 12 комунальних підприємств.

Як повідомляв Житомир.info, 25 жовтня 2018 року члени міської виборчої комісії одноголосно підтримали постанову про обрання депутатом Житомирської міськради від Блоку Петра Порошенка активіста Владислава Пучича, який став депутатом після смерті Володимира Башека. На сесії міської ради 18 грудня голова Житомирської міської виборчої комісії Тамара Яремчук оголосила постанову про визнання Віталія Кирилюка обраним депутатом від партії «Об’єднання «Самопоміч» замість Володимира Карпенка, який написав заяву про складання свої повноважень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наглядова рада депутат сесія міськрада  
Матеріали по темі