Місто

Протягом 2019 року в Житомирі планують замінити та оновити 12 теплотрас міста

19 February 2019, 12:15

У 2019 році КП «Житомиртеплокомуенерго» збирається провести роботи по оновленню та заміні 12 теплотрас. Загалом, в найближчі роки планується відремонтувати 35 теплотрас загальною протяжністю – 14 км.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КП «Житомиртеплокомуненерго», опублікованому на сторінці у соцмережі.

«В рамках проекту з розвитку системи теплопостачання за фінансування Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) в Житомирі буде оновлено 35 теплотрас. Тендер на проведення робіт виграло підприємство «Прогрес 92», яке успішно провело складні роботи з заміни повітряної тепломагістралі від районної котельні №6 (РК-6) по вулиці Жуйко», - повідомили в теплопостачальній компанії.

За даними КП «Житомиртеплокомуненерго», загальний кілометраж теплотрас складає близько 14 км. У 2019 році планують повністю замінити 12 з 35 теплотрас, оскільки заміна всіх одночасно може створити проблеми для руху транспорту в місті.

«Ще 25 тепломереж буде замінено за проектом з енергоефективності за фінансування державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації (СЕКО)», - додають у прес-службі теплокомуненерго.

Комунальники зазначають, що вік більшості труб в тепломережах міста перевищує 30-40 років, що підвищує ймовірність аварій. Нові труби, які замінять стару мережу, відповідатимуть європейським стандартам. Тож оновлення мереж не лише значно зменшить кількість аварій, але й запобігатиме втратам тепла.

Нагадаємо, у 2018 році комунальники повністю замінили 7 км тепломереж у Житомирі, що втричі більше, ніж ремонтувалось у попередні роки. Так, у 2018 році було замінено тепломережу в районі Малікова, а також проведено реконструкцію повітряної тепломагістралі від вулиці Жуйка до вулиці Шевченка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖТКЕ тепло теплотраса тепломережа опалення ремонт  
Матеріали по темі