Події

У селі Житомирської області п’яний чоловік, аби скоротити дорогу, пішов через річку та провалився під лід

21 February 2019, 11:00

У Ємільчинському районі Житомирської області провалився під лід та ледь не загинув 54-річний чоловік.

Про це 21 лютого Житомир.info розповів головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА Микола Мінчук.

«Подія сталася учора, 20 лютого, в с. Неділище Ємільчинського району. На річці Уж провалився під кригу місцевий мешканець. Чоловік вирішив скоротити шлях і піти навпростець через річку. Завдячуючи рятувальникам, людину вдалося вчасно вилучити із водойми. До речі, чоловік перебував ще й у стані алкогольного сп'яніння», – розповів Микола Мінчук.

У прес-службі управління ДСНС в Житомирській області розповіли подробиці події.

"Ввечері 54-річний чоловік сам повертався додому через місцеву річку. На середині водойми він натрапив на проталину і провалився під кригу. Його гучні крики почули селяни, які проживають поблизу водойми. Двоє з них і прибігли на поміч потопаючому, намагаючись його витягнути з проталини за допомогою мотузки та драбини. Їхні спроби не закінчились успішно, проте у чоловіка тепер з’явився шанс залишитись живим – засоби порятунку, що принесли селяни, тримали його на поверхні води та не давали йому йти під лід. Бійці ДСНС, які прибули за викликом, вирішили прокласти на льоду триколінну драбину. Один із рятувальників спільно з селянином повзком по ній підібрались до потопаючого. Діставшись до нього, вони схопили чоловіка за плечі та обв’язали мотузкою. Він уже тривалий час провів у крижаній воді і кисті рук ледве розжимались. Аби не проламати крихкий лід, врятованого так само поступово підтягували на собі по драбині до берега. Потім врятованого селяни відвели додому та допомогли йому зігрітись. Звідти чоловіка і забрала «швидка допомога», яку викликали рятувальники", - повідомили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 року до Коростишівської поліції із заявою про зникнення 6-річного хлопчика звернулися жителька села Козіївка. Водолази почали обстежувати дно місцевої річки, де, ймовірно, втопився 6-річний хлопчик. За декілька днів водолази призупинили пошуки через велику течію на річці.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ємільчинський район річка лід  
Матеріали по темі