Події

Жіночий день рятувальники Житомирської області назвали «пекельним»: горіла трава на 60 га

9 March 2019, 11:15

8 березня для рятувальників Житомирської області стало дуже клопітким: вони отримали 57 викликів стосовно пожеж. Найбільше стосувалося загоряння сухої трави.

Про кількість викликів на пожежі йдеться у довідці за добу на сайті управління ДСНС України в Житомирській області.

У Facebook рятувальники зазначають, що «святковий день виявився пекельним». Адже упродовж доби вогнеборці ліквідували 31 загоряння сухої трави на загальній площі 59,7 га.

У прес-службі управління ДСНС України в Житомирській області розповідають про палаючий сухостій у Любарському районі, де вогонь ледь не дістався до будинків.

8 березня, о 14:10, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Новий Любар Любарського району. Про це рятувальників сповістили селяни, які помітили густий стовп диму над населеним пунктом.

На місці виклику вогнеборці встановили, що поблизу р. Случ горить суха трава на площі 2 га. За декілька метрів від осередку займання знаходились житлові будинки, на які могло перекинутись полум’я. Силами бійців ДСНС о 14:26 пожежу локалізовано, а о 15:20 ліквідовано. Рятувальникам вдалось не допустити поширення вогню за межі 2 га та до осель.

«Загалом упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 31 загоряння сухої трави в області на загальній площі 59,7 га. Пожежі сухотрав’я зафіксовано у Народицькому, Баранівському, Олевському, Попільнянському, Коростенському, Житомирському, Хорошівському, Бердичівському, Овруцькому, Новоград-Волинському, Романівському та Чуднівському районах області», – інформують в ДСНС.

Внаслідок усіх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь наразі встановлюють фахівці.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У Держслужбі з надзвичайних ситуації зауважують, що до займань сухої рослинності нерідко призводить і викинутий на узбіччя недопалок цигарки. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій громадяни повинні терміново звернутися до служби порятунку за номером «101».

Як повідомляв Житомир.info, добою раніше, 7 березня 2019 року, в Житомирській області вигоріло 25 га сухої трави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники трава суха трава  
Матеріали по темі