Суспільство

На полігоні під Житомиром випробували броньовик «Козак», який не беруть кулі

14 March 2019, 11:00

Українські десантники провели випробування перспективного зразка вітчизняної бронетехніки, який невдовзі надійде на озброєння до частин ДШВ.

Про це 12 березня у фейсбук повідомила прес-служба командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«На загальновійськовому полігоні під Житомиром пройшли випробування броньованого автомобіля «Козак-2», який невдовзі планується направити на озброєння до підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.Даний броньований позашляховик випробовувався бездоріжжям, доланням водної перешкоди та надійністю балістичного захисту – обстрілом зі стрілецької зброї», - повідомила прес-служба.

За випробуваннями спостерігали командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, командири батальйонів, дивізіонів та їх заступники з військових частин ДШВ, а також представники одного із вітчизняних підприємств.

Розпочалися випробування на танкодромній смузі перешкод, де на бездоріжжі перевірялася надійність та експлуатація бронеавтомобіля в складних умовах місцевості.

Після цього у танковому вогневому містечку воїнами-десантниками була практично перевірена броня та захисне скло бронеавтомобіля «Козак-2». Зокрема, військовослужбовці вели по машині вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки та кулемету Калашникова з різних відстаней. Результат – позитивний.

«Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що даний зразок бойової техніки зарекомендував себе як надійний броньований автомобіль з високою прохідністю. В цей же час на полігоні проводяться державні випробування новітньої вітчизняної бойової броньованої машини «Козак-2М1». Даний зразок сучасної техніки також був перевірений полігонним бездоріжжям, зручністю веденням з нього вогню військовослужбовцями (кулеметником та десантом). Після закінчення державних випробувань «Козак-2М1» також, можливо, надійде до підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України», - поінформувала прес-служба командування ДШВ.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2019 року в Житомирі розпочалася посилена підготовка майбутніх офіцерів ДШВ Військової академії м. Одеса.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 року на полігоні під Житомиром створили унікальну вогнево-штурмову смугу перешкод, аналогів якої немає ані в Україні, ані за кордоном, аби військовослужбовці навчались в умовах, максимально наближених до бойових. 21 листопада 2018 до Дня ДШВ на військовому полігоні під Житомиром проводили тактичні навчання, тоді до військових приїздив президент Петро Порошенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: броньовик полігон ДШВ  
Матеріали по темі