Влада

​Ювенальна превенція Житомирської області склала 5 перших протоколів на учнів та батьків за булінг у школі

15 March 2019, 12:32

Від 19 січня 2019 року працівники ювенальної превенції Житомирської області склали 5 протоколів за булінг на батьків малолітніх учнів та на двох неповнолітніх дівчат.

Про це 15 березня ювенальна превенція повідомила у фейсбук.

«З моменту набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» (19.01.2019 року) працівниками ювенальної превенції Житомирщини складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення (…). Три протоколи складено на батьків малолітніх учнів, які булили однокласника, ще два - на неповнолітніх дівчат, що цькували дівчину зі свого класу», - йдеться у повідомленні.

За даними ювенальної превенції, адміністративні протоколи надіслані до суду для прийняття рішення. Які рішення прийме суд, у поліції обіцяють повідомити пізніше.


Нагадаємо, в лютому 2019 поліція встановила усіх юних учасниць бійки у Житомирі, відео якої 6 лютого оприлюднили у соціальній мережі.

У 2018 голова гуманітарної комісії, депутатка Житомирської облради Олена Галагуза розповідала, як її цькували в школі й чому вона не «зламалася».

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 19 січня 2019 року вступив у дію закон про протидію булінгу, який передбачає покарання у вигляді штрафу або громадських робіт за моральне та фізичне насильство. Пояснення поліції з приводу дії закону читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг ювенальна превенція  
Матеріали по темі