Події

За добу рятувальники ліквідували 16 загорянь сухої трави, з яких три виникли в одному районі Житомирської області

16 March 2019, 10:13

Суха вітряна погода, що трималася минулої доби в Житомирській області, стала чинником масового виникнення пожеж в екосистемах, спричинених недбалим ставленням людей до питань пожежної безпеки. Горіла суха трава на землях запасу сільських рад, місцевих громад і на відкритій території. Найбільша кількість загорянь сталася в Коростишівському районі. Зокрема, рятувальники за минулу добу здійснили 3 виїзди на гасіння сухостою, вогонь знищив суху траву на площі 11,5 га.

Про це 16 березня інформує прес-служба ДСНС України в Житомирській області.

«15 березня о 12:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави в с. Колодязьки Коростишівського району. На місці події встановлено, що на відкритій території горить суха трава та чагарники площею 4,5 га. Вогонь вже дійшов до приватних житлових будинків. До прибуття бійців ДСНС громадяни намагалися загасити суху рослинність підручними засобами, проте їм це не вдалося. Силами рятувальників пожежі вдалося о 16:20 ліквідувати. Вогнеборці не допустили поширення загоряння на оселі. Ще одна велика за площею пожежа сухої рослинності – 4 га, спалахнула о 18:13 у с. Кмитів Коростишівського району. Про це рятувальників сповістили місцеві жителі. Відстань від вогню до їхніх будинків становила лише 5 м. Бійцям ДСНС вдалося запобігти збільшенню масштабів загоряння та оперативно ліквідували пожежу», - йдеться у повідомленні.

Крім того рятувальники виїжджали на гасіння пожежі сухої рослинності поблизу с. Стрижівка Коростишівського району. Вогнеборці оперативно прибули до місця виклику та загасили палаючий сухостій на загальній площі 3 га. Подальшого розповсюдження полум’я вони не допусти.

«Загалом упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 16 загоряння сухої трави в області на загальній площі 33, 5 га. Пожежі сухотрав’я зафіксовано у Бердичівському, Ємільчинському, Коростишівському, Коростенському, Любарському, Малинському, Народицькому, Овруцькому районах та м. Житомир. Для їх гасіння рятувальники застосовували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля. Подальшого розповсюдження полум’я вони не допусти. Попередньо встановлено, що в усіх випадках причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем», - зазначили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, 9 березня в селі Горіхове Коростишівського району згорів дерев'яний сарай і зайнявся дах житлового будинку. Рятувальники припускають, що займання спричинила палаючий поряд на полі сухостій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суха трава ДСНС пожежа Коростишівський район  
Матеріали по темі