Місто

​У Житомирі військовослужбовці ЗСУ змагаються за нагороди турніру з рукопашного бою пам’яті Тараса Сенюка

20 March 2019, 14:23

У Житомирі вчетверте проходить турнір із рукопашного бою серед військовослужбовців Збройних сил, присвячений пам’яті Героя України Тараса Сенюка. Представники 8 вищих військових навчальних закладів та 5 родів військ змагатимуться за звання кращих впродовж двох днів. За словами організаторів турніру, рукопашний бій – це ще одна зброя в арсеналі військовослужбовця.

«Фізична підготовка - це один з основних видів бойової підготовки, який є невід’ємною її частиною. Рукопашний бій потрібен в гарячих точках. Там йде сутичка із ворогом, у бійців повинні бути навички. Зокрема, швидкість прийняття рішення, коли виділяється велика кількість адреналіну. Людина може розгубитись, але боєць завжди приймає правильне рішення. Рукопашний бій якраз і загартовує такі навички. Цей турнір ми проводимо вже вчетверте. Ми не тільки підвищуємо свої навички, ми таким чином пам’ятаємо про наших Героїв, які на сході України захищали народ, віддали своє життя, були поранені, ми завжди це будемо пам’ятати. Такі турніри потрібно проводити», - переконаний начальник з фізичної підготовки та спорт ДШВ ЗСУ Андрій Палагін.


Відкривали турнір донька та вдова Героя України Тараса Сенюка.

«Пройшло майже п’ять років. І на сьогодні, мені здається, що це найпотужніший вид пам’яті про Героїв. Я не можу сказати, чи подобається мені такий формат, чи ні. Мені здається, тут в кожного своя ціль. Наша з донькою ціль - щоб пам’ятали, щоб ми могли нагадати. І ми вдвох - це живе нагадування про родини, які втратили чоловіка. Треба про це пам’ятати», - каже вдова Героя України Ольга Сенюк.

Доволі високі шанси отримати нагороди турніру має збірна Десантно-штурмових військ. Кожен спортсмен команди десантників має за плечима досвід реальних бойових дій і, за словами самих спортсменів, рукопашний бій перетворює тіло десантника на зброю.

«Рукопашний бій допомагає нам, ми присідаємо, відпрацьовуємо кидки, удари, це все фізична підготовка. Плюс прийоми рукопашного бою - захист від ножа, від палиці, від пістолета. Ми цим живемо. Кожен удар, кожен прохід ноги, все заточене. Я вам не збрешу, якщо скажу, що на кожному тренуванні ми по п'ятдесят чи шістдесят разів, а то й по сто раз відпрацьовуємо один і той же прийом», - каже військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади В’ячеслав Тен.

Переможці турніру визначаться у фінальних поєдинках, які відбудуться 21 березня.

Нагадаємо, вперше чемпіонат ЗСУ з рукопашного бою присвячений пам’яті Тарасу Сенюку відбувся в 2016 році.

Як повідомляв Житомир.info, командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї аеромобільної бригади Тарас Сенюк загинув у бою під Слов’янськом 3 червня 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сенюк рукопашний бій турнір ДШВ військовий  
Матеріали по темі