Місто

У Житомирі продовжують акції проти примусу до вакцинації: підписали звернення до мера та депутатів

25 March 2019, 14:41

У Житомирі, біля міської ради, 25 березня вчетверте пройшла акція «Дітям – вільний доступ до освіти», що зумовлена забороною допуску нещеплених дітей до навчання. Традиційно, учасники мирного мітингу висловлювались проти примусу до вакцинації, наполягаючи на праві вільного вибору.

«Я маю трьох дітей, яких директор і адміністрація школи №20 не допускають без довідки про вакцинацію. Мої діти, двоє одинадцятикласників і восьмикласниця сиділи вдома більше місяця, бо було запропоновано екстернатну форму, але школа до цього не готова. Тому, що дитина туди заходити не може, бо вона «загроза» для щеплених. Вчителі зобов’язані давати 15-хвилинну консультацію, але її не давали. Це питання можна вирішити або купивши довідку, або примусово, проти моєї волі змусити мене підписати ту інформаційну згоду, де відповідають батьки за вакцинацію і щоб діти пішли до школи. Іншого варіанту немає», - розповідає учасниця акції «Дітям – вільний доступ до освіти» Олена Токарська.


Попри те, що свої дітей вакцинує сумлінно, на підтримку нещеплених дітей та їхніх батьків вийшла і пані Валентина. Пояснюючи свою позицію тим, що відповідальність за дитину несуть батьки, а отже, вони і мають право вирішувати, як буде краще їхній дитині.

«У мене діти щеплені, вони ходять до школи, у мене двоє діток - один навчається у 11 класі, дівчинка у 4 класі, але я за те, щоб у нас був вільний вибір. Тому що ми живемо у вільній країні і ми маємо вирішувати. Ми беремо на себе відповідальність за дітей, за їхнє здоров’я, щоб ми могли обирати самі. Є діти зі слабким імунітетом і я хочу їх підтримати», - ділиться учасниця акції «Дітям – вільний доступ до освіти». Валентина Керосіна.

Наприкінці мітингу учасники акції підписали колективне звернення до міського голови та депутатського корпусу з проханням скасувати рішення комісії щодо заборони відвідування закладів освіти нещепленими дітьми.

«Звернення до мера з проханням провести громадські слухання і звернення до депутатів. Ми просимо їх розглянути можливість використати своє законне право щодо скасування незаконних рішень виконавчих органів. Оскільки, ми вважаємо незаконним рішення міської комісії з питань техногенної екологічної безпеки і просимо його скасувати. А в результаті громадських слухань виробляється у законному руслі порядок допуску – не допуску дітей без вакцинації до закладів освіти під час напруженої епідемситуації», - говорить співорганізатор акції «Дітям – вільний доступ до освіти» Наталія Слободянюк.

Повторну акцію мітингарі планують влаштувати вже не під стінами міськради, а перед депутатами, на найближчій сесії.

Нагадаємо, 18 березня під стінами Житомирської міської ради втретє пройшла акція «Дітям - вільний доступ до освіти». Близько півсотні батьків вкотре вимагали скасувати рішення про заборону відвідування шкіл та дитячих садочків дітям без профілактичних щеплень.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 у зв’язку із ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності населення на кір у Житомирі вирішили не приймати до житомирських закладів невакцинованих від кору, про механізм заборони допуску невакцинованих дітей до навчання тут. 4 березня у Житомирі заборона допуску нещеплених дітей до навчання вивела майже півсотні батьків на мітинг під стіни міської ради. 5 березня під час спілкування із батьками, міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що комісія з питань ТЕБ і НС повторно розгляне питання щодо заборони допуску нещеплених дітей до шкіл та дитсадків Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцинація міська рада звернення щеплення мітинг  
Матеріали по темі