Місто

У Житомирі перевізники другий тиждень відмовляються безкоштовно возити пенсіонерів, влада має варіанти вирішення проблеми

9 April 2019, 15:17

Житомирські перевізники розмістили нові оголошення про кількість пільговиків, які перевозитимуть безкоштовно. У списку 8 пільгових категорій, які діяли у місті при прийнятті попереднього тарифу. Про пенсіонерів, які два тижні тому мали безкоштовний проїзд з 10 по 16 години, в оголошенні не йдеться. На запитання, чи перевозять водії безкоштовно пенсіонерів, відповідають – ні.

Однак у міській раді нагадують, що відмова у перевезенні пільговим категоріям – порушення умов договору.

«Будь-які оголошення, які суперечать умовам договору з перевізниками і рішенням виконкому є порушенням. При здійсненні перевірки, відмова в перевезенні тих категорій, які зазначені, це є порушення. Управління транспорту складає відповідні акти про порушення», - каже заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


З 1 по 9 квітня працівники управління транспорту та зв'язку склали 21 акт про порушення правил перевезення пільгових категорій громадян. Штрафи є одноразовими і складають 850 гривень.

Заступник міського голови з питань транспорту розповідає, що на разі розглядають кілька варіантів вирішення проблеми із перевезенням пенсіонерів: грошова компенсація перевізникам, підняття вартості проїзду чи компроміс у вигляді проїзду із зниженою вартістю.

«Може бути виплата з міського бюджету, але враховуючи масштаби та обсяги – це шалені цифри, в рік близько сто мільйонів гривень. Це колосальний бюджет, якого ніколи не буде. Тим паче, коли проконтролювати та облікувати такі поїздки практично нереально. Другий варіант: перегляд тарифів. І третє, як компромісне рішення для окремих категорій громадян, зокрема тих, яким не передбачено законом наявність такої пільги, а саме пенсіонерам за віком, яких найбільше серед числа всіх пільговиків, встановити пільгову ціну. Тобто, не повністю безкоштовний проїзд, а зі зниженою вартістю. Рішення потрібно приймати, воно може бути дискусійним, по окремим пунктах можемо обговорювати і змінювати базові пропозиції, але його потрібно приймати. Думаю, що до кінця цього тижня буде позачерговий виконком, де це питання ми обов'язково розглянемо», - розповідає Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2019 року в житомирських маршрутках містяни зафіксували оголошення про те, що перевезення пільговиків буде платним, крім деяких категорій. Цього ж дня у мерії пояснили, що таким чином перевізники вимагають підвищення вартості проїзду або компенсацію за перевезення пільговиків.

Попри штрафні санкції від міської влади, перевізники продовжують відмовляти у безкоштовному проїзді пенсіонерам та людям з інвалідністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук перевізники пенсіонер пільга перевезення маршрутка  
Матеріали по темі