Місто

​Житомирські перевізники погодились возити пенсіонерів по 3 грн, але рішення на виконкомі ще не приймали

12 April 2019, 11:41

На позачерговому засіданні виконавчого комітету 12 квітня так і не розглянули питання про перевезення пільговиків та пенсіонерів у громадському транспорті.

За словами представників міської влади, муніципалітет та приватні перевізники ще не випрацювати текст проекту рішення, який був би прийнятним для всіх, тому перемовини тривають надалі.

Заступник мера Житомира Дмитро Ткачук не виключає можливості скликання ще одного позачергового засідання виконкому, коли підприємці і міська влада зійдуться в тексті документу.


«На сьогодні ми ще не маємо того варіанту, який би був би дійсно компромісним. Бо та позиція, яку декларують перевізники, вона є в певній мірі неприйнятною. Насправді, нічого нового: вони не хочуть возити взагалі пільгових категорій безкоштовно, хочуть компенсації з бюджету, або, щоб люди сплачували повну вартість, плюс підвищення вартості проїзду, як паралельний крок. Тобто, і одне, і друге, що точно є трохи занадто. Тривають переговори, досягнуто певних кроків з їхнього боку: вони розширили перелік пільгових категорій, бо спочатку вони взагалі дуже жорстко визначили - лише три категорії. Зараз їх вже вісім. Основну масу пенсіонерів з 10 до 16 погодились возити по три гривні. Але це поки що не весь перелік пунктів, які ми узгодили, тому сьогодні рішення, яке б задовольнило в тій чи іншій мірі обидві сторони, на жаль, немає. Тому питання не розглянуте. Але цих досягнень було здобуто і зараз діють такі умови на рівні усних домовленостей і кроку перевізників на зустріч у цьому діалозі. Питання доволі серйозне, але ключове - який текст буде розглядатись. Виносити на виконком те, проти чого будуть виступати і самі перевізники, і члени виконкому та просто поговорити на тему - немає сенсу», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, у Житомирі перевізники відмовились безкоштовно возити пенсіонерів, влада мала варіанти вирішення цієї проблеми і планувала розглянути це питання на позачерговому засіданні виконавчого комітету.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2019 року в житомирських маршрутках містяни зафіксували оголошення про те, що перевезення пільговиків буде платним, крім деяких категорій. Цього ж дня у мерії пояснили, що таким чином перевізники вимагають підвищення вартості проїзду або компенсацію за перевезення пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник вартість проїзду пільговик пенсіонер Ткачук виконком  
Матеріали по темі