Політика

Підготовка до дебатів стартувала: Зеленський пропонує квитки, Порошенко – автопробіг та автобуси

17 April 2019, 11:45

19 квітня у Києві на НСК «Олімпійський» відбудуться дебати між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком.

За інформацією «Української правди», 16 квітня представники кандидатів досягли домовленості щодо проведення дебатів та почали активну оргпідготовку. Спікер передвиборного штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков повідомив, що в центрі стадіону сцени не буде, бо через кілька днів буде футбольний матч і не варто псувати газон. Сторони домовилися про дві сцени по різні боки поля та вирішують питання присутності глядачів.

«Ще одним каменем спотикання є наявність прихильників на стадіоні. Було запропоновано 30 на 30. 30% – це люди, які підтримують Зеленського, 30% – які підтримують Порошенка, і 40% – це люди, які або не визначилися зі своїм вибором, або підтримували іншого кандидата. Думаю, це правильна позиція», - сказав Разумков, однак, як саме будуть перевіряти позицію громадян, він пояснити не зміг.

Програма дебатів 19 квітня 2019 року:

16:00 Вхід на стадіон

17:00 Початок програми перед головною подією країни цієї весни

19:00 Початок дебатів між кандидатами на пост Президента України

В ніч з 16 на 17 квітня на Facebook-сторінці «Команди Зеленського» з’явилося повідомлення про можливість «зареєструватися на найголовнішу подію країни» та забронювати безкоштовні квитки у фан-зону в центрі стадіону.

Водночас прихильників чинного президента Петра Порошенка запрошують в день дебатів на автопробіг, який фінішує біля «Олімпійського»

«Автопробіг на підтримку Президента України Петра Порошенка вирушає з кожного обласного центру до Києва. Приїжджай сам і привозь друзів на дебати, які відбудуться у НСК «Олімпійський». Давайте покажемо Україні, що нас багато. Давайте покажемо, що ми згуртовані та мобільні. Що нам небайдужа доля країни, і тому ми обираємо проукраїнського Президента», - пишуть організатори події.

Охочим долучитися пропонують заповнити анкету, де є пункт про потребу в транспорті.

«Завтра вам зателефонує координатор заходу у вашому місті та допоможе з інформацією, передасть прапори і символіку на машини. Зустрічаємось у п'ятницю! Запасайтесь гарним настроєм і вирушайте до Києва, станьте свідком історичної події», - закликають прихильників Порошенка. Також зазначається, що вхід на стадіон буде за списками.


Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України є організатором та офіційним мовником передвиборчих теледебатів, проведення яких передбачено Законом України «Про вибори Президента України». Суспільний мовник надає сигнал трансляції теледебатів будь-якій телерадіорганізації за попередньою заявою.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами опитування КМІС 41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов’язковими, 24,7% вважають дебати непотрібними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори кандидат дебати  
Матеріали по темі