Місто

У Житомирі на майдані Перемоги збираються учасники ходи до Дня перемоги: принесли портрети, прапори поки не розгортають

9 May 2019, 09:27

У Житомирі 9 травня після 8-ї години ранку на майдані Перемоги вже було кілька десятків правоохоронців, а постамент з танком оточили поліцейські автомобілі.

Учасники запланованої ходи до монументу Слави почали збиратися після 9.00: червоних прапорів, як минуло річ, поки немає, але прийшли кілька людей з портретами учасників війни 1941-1945 років. Також була жінка у пілотці радянських часів, але поліцейські відвели її в бік і попросили пілотку зняти.

Також на майдан Перемоги прийшли патріотично налаштовані громадяни з плакатами та портретами військових загиблих на сході Україні в зоні проведення АТО та ООС. Також знову принесли прапор з написом «На Москву», який у 2018 році встановлювали на танк, що стоїть на постаменті в центрі майдану.

Як житомиряни 9 травня на майдані Перемоги готувалися до пішої ходи – дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, у Житомирі 9 травня планували провести російську акцію «Безсмертний полк», початок анонсували о 9.00 на майдані Перемоги. За наполяганням члена виконкому, першого заступника голови обласної організації Опозиційного блоку, екс-«регіонала» Андрія Дяченка, до плану заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в 2019 році включили урочисту ходу 9 травня від майдану Перемоги до монумента Слави. У зв’язку з цим поліція попередила, що з 9:30 год. до 12:00 год. 9 травня буде перекрити чи обмежений рух транспорту на деяких вулицях в центрі Житомира.

На брифінгу 7 травня начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко пообіцяв «диференційовано» реагувати на серпасто-молоткасті прапори й георгіївські стрічки, а людям порадив не порушувати громадський порядок. Депутат від ВО «Свобода» Олег Черняхович на засіданні міськвиконкому 8 травня попередив про можливі протистояння в Житомирі у День перемоги.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирі урочиста хода до монумента Слави за участі ветеранських та громадських організацій міста була прописана у плані заходів міської ради, у 2018 було лише покладання квітів до монументу Слави, втім, 9 травня кількасот людей зібралися біля пам'ятного знаку на майдані Перемоги з червоними прапорами й рушили до монумента Слави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 9 травня майдан Перемоги прапор ветеран  
Матеріали по темі