Місто

​Капремонт вулиці Параджанова у Житомирі планують завершити до липня 2019 року

13 May 2019, 15:12

З початку осені 2018 року у Житомирі ремонтують вулицю Параджанова за кошти дорожнього фонду облдержадміністрації. Наразі підрядник завершує фрезерування ділянки і приступає прокладати вирівнюючий шар асфальту.

Детальніше про хід робіт, строки їх закінчення та витрачені кошти на капремонт вулиці 13 травня Житомир.infо розповів в. о. начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Валерій Ясинецький.

«Дані роботи продовжуються, договір з підрядною організацією був укладений ще 4 вересня 2018 року. Підрядною організацією виступає відкрите акціонерне товариство «Акелік груп». Вже розпочалися роботи з фрезерування покриття. Після нього, за інформацію технічного нагляду, ми сьогодні спілкуватись, на цьому тижні мають розпочатись роботи по укладанню вирівнюючого шару асфальту. Також були облаштовані каналізаційні водовідвідні канали. По деталях, у нас робляться тротуари, встановлюються нові камені, створюються поребрики, будуть переноситись деякі стовпи. Залізничні колії міняти не будуть, просто будуть зроблені під'їзні шляхи згідно проекту», - розповідає в. о. начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Валерій Ясинецький.


Підрядник виграв тендер на капітальний ремонт вулиці з пропозицією у 28 мільйонів. Наразі управління виплатило виконавцю робіт аванс.

«Даній підрядній організації було управлінням надано аванс, як це передбачено договором, у сумі 3 мільйона 900 тисяч гривень. Першочергово підрядна організація повинна закрити на суму коштів, надану авансом, а лише після того будуть далі виконуватись роботи і відбуватиметься фінансування», - каже Валерій Ясинецький.

До того ж, в управлінні додають: усі роботи контролюють фахівці. На даний момент скарг на якість робіт від спеціалістів не надходило, натомість, деякі жителі жалілися на незручності.

«Скарги надходять, тому що були незручності для людей, які там мешкають, що на тротуарах були розміщені не вирівняний щебінь, матеріали, які застосовуються. На сьогодні усі незручності усунені. У нас був укладений договір на технічний нагляд, тобто, це сертифікований спеціаліст, який має право проводити технічний нагляд за технологією виконання робіт. Він із самого початку робіт і по даний час даний об'єкт веде, контролює його», - говорить в. о. начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Валерій Ясинецький.

Згідно затвердженого календарного плану, підрядник має закінчити капремонт вулиці Параджанова до кінця липня 2019 року.

Нагадаємо, рішення про передачу ОДА функцій замовника на ремонт вулиці Параджанова ухвалили на засіданні виконкому Житомирської міської ради 20 червня 2018 року. Як відбуватиметься капітальний ремонт вулиці Параджанова, обговорювали на відкритій техраді в Житомирській міській раді 24 вересня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2019 року підрядну компанію «ALKE», яка ремонтує вулицю Параджанова у Житомирі, попередили про розірвання угоди. На сесії міськради 23 квітня 2019 депутат Олександр Рибак обурився, що в Житомирі перед Пасхою вперше не робили ямковий ремонт, а ями на дорозі по Параджанова сягають 60 сантиметрів.

10 травня 2019 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин пообіцяв, що з 13 травня оголосять тендер на капітальний ремонт вулиці Корольова. А доти дорогу там підсипатимуть асфальтом, зрізаним на вулиці Параджанова.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт вул. Параджанова  
Матеріали по темі