Місто

Капітальний ремонт на Параджанова в Житомирі розпочнуть уже за тиждень, і триватиме він 13 місяців

24 September 2018, 15:56

Як відбуватиметься капітальний ремонт вулиці Параджанова, обговорювали на відкритій техраді в Житомирській міській раді у понеділок, 24 вересня. Участь у засіданні взяв і представник компанії, яка виконуватиме роботи. Проектом ремонту передбачено повний капітальний ремонт проїжджої частини, заміна зливової каналізації, реконструкція тротуарів та створення острівців безпеки на дорозі. Такий комплексний підхід – це запорука якісного виконання роботи, переконані представники компанії, яка виграла тендер на виконання ремонту вулиці.

«Нам приємно, що до цієї роботи підійшли дійсно комплексно. Бо, як показує наша практика, то просто зробити і зверху покласти бетонний шар, зробити борт, зробити тротуари і не чіпати знизу комунікації – це ненадовго. Це на рік-два», - розповідає представник компанії «ALKE Insaat Sanaye ve Ticaret» Ігор Жданюк.


Щоб уникнути транспортного колапсу, за словами будівельників, потрібно організувати рух автотранспорту вулицею. І лише після того розпочнеться активна фаза робіт. Попри складність проекту, підрядник обіцяє зробити вулицю проїзною ще в цьому році. Розпочати роботи будівельники планують вже за тиждень.

«Однозначно, ми розпочинаємо із зливової каналізації і з бортів. Для цього нам потрібно як мінімум одну смугу руху закрити. Беремо тиждень, щоб зробити документи і отримати дозвіл на початок робіт», - каже Ігор Жданюк.

Загалом частину вулиці Параджанова протяжністю 1,5 км повинні капітально відремонтувати за 13 місяців від початку робіт.

«Чиста вартість складала 31 мільйон. Компанія «ALKE» виграла на тендері даний об’єкт з пропозицією 28 мільйонів. Фінансування на цей рік заплановане облдержадміністрацією у розмірі 20 мільйонів. Інша частина буде йти в наступному році. Я сам особисто цікавився цією компанією. Якою інформацією я володію: це 15 філіалів в усьому світі. Нещодавно вони відкрили філіал в Сполучених Штатах Америки. Вони проводили дуже потужні роботи в Казахстані. Я цікавився, які це були роботи, – це було і укладання нового шляхопроводу, це і робота по водоканалах. Тобто, це компанія, яке спеціалізується на інжинірингу. Це дуже важливо», - розповідає радник Житомирського міського голови Юрій Антіпов.

Нагадаємо, 29 серпня мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував капітальний ремонт вулиць Покровської та Параджанова.

Як повідомляв Житомир.info, вулицю Параджанова у Житомирі ремонтуватимуть за кошти дорожнього фонду облдержадміністрації. Рішення про передачу ОДА функцій замовника на ремонт цієї вулиці ухвалили на засіданні виконкому Житомирської міської ради 20 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Параджанова  
Матеріали по темі