Економіка

НКРЕКП вирішила перевірити, чи перестав «Житомиргаз» дораховувати зайве у платіжках

15 May 2019, 12:59

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішила провести позапланову перевірку 14 облгазів, в тому числі – ПАТ «Житомиргаз».

Таке рішення ухвалили на засіданні НКРЕКП 14 травня – інформує сайт державного регулятора.

«Підставою для чергової позапланової інспекції є перевірка виконання рішень Регулятора щодо усунення порушень вимог законодавства, прийнятих за результатами попередніх позапланових перевірок», - зазначає консультаційний центр «ГазПравда».

Коментуючи це рішення НАК «Нафтогаз України» наголошує, що перевірка стосується облгазів, які входять до «Регіональної Газової Компанії» Дмитра Фірташа.

«НКРЕКП вирішила перевірити, як облгази виконують її заборону застосовувати «газові» коефіцієнти і дораховувати зайве у платіжках. Також Нацкомісія перевірить, чи зробили облгази перерахунок усім побутовим споживачам, до яких застосовувалися ці «газові» коефіцієнти. За дивним збігом обставин, подібні нарахування з'явились у споживачів лише тих регіонів, де працюють облгази фірташевської групи РГК», - йдеться на Facebook-сторінці Нафтогазу.

Нагадаємо, рішенням НКРЕКП від 2 квітня 2019 року ПАТ «Житомиргаз» оштрафували на 850 тис. грн за донарахування споживачам обсягів природного газу.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня 2019 голова НКРЕКП Оксана Кривенко на селекторній нараді Уряду з органами місцевого самоврядування щодо теплопостачання та газопостачання повідомила про широкомасштабну перевірку 20 операторів газорозподільних мереж у 15 областях, у тому числі і ПАТ «Житомиргаз», відносно донарахування споживачам обсягів природного газу. В квітні 2019 року стало відомо, що Антимонопольний комітет України розглядає справи за ознаками вчинення 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції – зловживання монопольним становищем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ НКРЕКП тариф Житомиргаз 
Матеріали по темі