Суспільство

​У північно-західних районах Житомирської області за дві доби випала майже місячна норма опадів

17 May 2019, 12:56

Упродовж 16 та 17 травня у північно-західних районах Житомирської області випала майже місячна норма опадів. Так, у Новоград-Волинському районі кількість опадів у порівнянні з місячною нормою становила 66%, а в Олевському районі - 95%.

Про це Житомир.info 17 травня повідомили в Житомирському обласному центрі з гідрометеорології.

«Протягом 16-17 травня 2019 року погодні умови Житомирщини формувались під впливом активних атмосферних фронтів, внаслідок чого в різних частинах області склались несприятливі погодні умови. Вночі 16 травня в південних районах області та м. Житомирі пройшов значний дощ інтенсивністю 18 мм, а вдень цієї доби у північно-західних районах Житомирщини виникла серія небезпечних явищ погоди: значний дощ з кількістю опадів 26 мм, гроза та крупний град діаметром 29 мм, який досяг критерію СМЯ II (помаранчевий рівень небезпечності). Вночі 17 травня складна погода відмічалась в західній половині області, де за визначенням метеостанцій Олевськ та Новоград-Волинський випало 22-25 мм дощу, спостерігались численні грози.


Інформація про кількість опадів за добу 16 травня та ніч 17 травня 2019 року згідно даних метеостанцій області

Нагадаємо, 16 травня 2019 буревій в Житомирській області зніс дахи в 70 будинках і школі. Станом на 06:00 17 травня внаслідок погіршення погодних умов залишалися без електроенергії 35 населених пунктів в Новоград-Волинському, Ємільчинському, Любарському та Олевському районах області.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: злива дощ гроза град синоптики УГМЦ  
Матеріали по темі