Місто

​Уперше за 15 років ФК «Полісся» провів тренування на «рідному» стадіоні в Житомирі

17 May 2019, 21:34

Житомирське «Полісся» вперше за останні 15 років провело тренування на центральному стадіоні на Старому бульварі. Востаннє «жовто-зелена» команда виходила на газон 27 листопада 2004 року на матч проти ФК «Газовик-Скала» із міста Стрий. Після того «Полісся» жодного разу не виступало на рідній домашній арені.

17 травня 2019 року відновлена команда провела перше тренування на центральному стадіоні, який переживає реконструкцію.

Нині підопічні Анатолія Безсмертного готуються до передостаннього матчу Чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги проти тернопільської «Ниви». У кількох останніх матчах «поліські вовки» двічі поспіль вигравали у суперника на виїзді. Наступна зустріч буде номінально домашньою, оскільки пройде на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському.

Головний тренер та футболісти поділились враженнями від поля та атмосфери на тренуванні.

«Враження чудові. Ви і самі бачили по тренуванню, який у хлопців настрій, коли вони вийшли на гарне поле. І ми навіть трішки засмутилися, що, маючи таке поле, ми граємо поки не на ньому, на жаль. Звичайно, краса, жити хочеться. Це хороший стимул і для хлопців, і для нас, тренерів, що все-таки стадіон здасться і ми нарешті будемо грати на ньому. Вдома. Ось цього хочеться дуже сильно. Передматчеві тренування ми завжди робили б на стадіоні. Зараз у нас форс-мажор: на базі трохи поле залите і ось сьогодні нам дозволили тут потренуватися. Та й для хлопців класно. Що ми: три тижні вже сидимо в лісі. А тут хлопці трохи виїхали в місто і зарядились позитивними емоціями», - каже головний тренер ФК «Полісся» Анатолій Безсмернтий.

Про майбутнє протистояння із тернопільською «Нивою» коуч «жовто-зелених» говорить коротко.

«Настрій бойовий, хлопці розуміють, в якій ми ситуації. Відповідно і готуються, і налаштовуються», - каже Анатолій Безсмернтий.

«Поле шикарне, ми дуже приємно здивувалися. Тому що говорили ще на початку весни, що воно трошки іншого кольору було, було жовтим і, нібито, було трохи зіпсованим, але ми сьогодні вийшли вперше потренуватися - і це шикарно. І чому ми не тренувалися тут раніше, чому нам не давали, от це питання було б цікаво поставити тим, хто цим займається. Тому що ми їздимо то на «Танкіст» кудись, то ще десь тренуємося, то десь в лісі бігаємо? Чому тут таке шикарне поле стоїть і нам його не давали? Ось з приводу поля - шикарні враження», - розповідає капітан «Полісся» Вадим Шаврін.

Разом із тим, перший серед рівних у «жовто-зеленій» команді каже: усі матчі команда провела не в Житомирі, тому «домашніми» їх назвати важко.

«У Новоград-Волинський ми добираємося півтори години. І незрозуміло - це домашня наша гра чи не домашня. Є місто, якому нібито потрібна ця команда, є вболівальники, які говорять, що будуть «забивати» стадіон. А стадіон стоїть порожній. Мені просто прикро. У Новоград приїжджаєш, але ми не граємо «вдома». Ми не граємо вдома і це, я думаю, велика проблема», - каже капітан «Полісся».

Вадим Шаврін також запросив усіх справжніх вболівальників підтримати команду у «домашньому» матчі проти ФК «Нива» (Тернопіль) у Новограді-Волинському.

«Шановні вболівальники, від імені колективу футбольного клубу «Полісся», запрошуємо вас на крайню гру цього чемпіонату, і ми хотіли б, щоб під час матчу з «Нивою» (Тернопіль) було чутно вас. Дякуємо!», - запрошує капітан «поліських вовків».

Нагадаємо, матч 26 туру ІІ ліги ПФЛ між ФК Полісся та тернопільською Нивою можна буде подивитись онлайн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол стадіон Полісся  
Матеріали по темі