Політика

ЦВК почала підготовку до позачергових парламентських виборів: оприлюднена сума застави для кандидатів та партій

24 May 2019, 16:55

Центральна виборча комісія оприлюднила номер спеціального рахунку, відкритого для зарахування грошової застави кандидатів у народні депутати України.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайт Центрвиборчкому 24 травня 2019 року.

«Розмір грошової застави внесеною: партія, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати у загальнодержавному окрузі – 4 173 000,00 грн (чотири мільйони сто сімдесят три тисячі гривень); партія, яка висунула кандидата в депутати в одномандатному окрузі, кандидат у депутати, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування – 41 730,00 грн (сорок одна тисяча сімсот тридцять гривень)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 21 травня 2019 року підписав указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів». 22 травня парламент зібрався на позачергове засідання, щоб розглянути внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України», відповідний законопроект, поданий президентом Зеленським, був оприлюднений на сайті Верховної Ради, але депутати навіть не проголосували за включення його до порядку денного. Тобто вибори, призначені на 21 липня 2019 року, пройдуть за старою пропорційною системою 50/50 – закриті партійні списки та нардепи від мажоритарних округів.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського. В інавгураційній промові він заявив про розпуск Верховної Ради, орієнтовно дострокові парламентські вибори відбудуться наприкінці липня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК вибори ВР  
Матеріали по темі