Місто

Як у вузах Житомира шукали вибухівку: думки студентів і ректора університету, що першим пройшов перевірку

27 May 2019, 14:42

Ранок 27 травня для трьох житомирських вишів видався неспокійним. На електронні пошти агроуніверситету, політеху та медінституту надійшли повідомлення про замінування. Останні, не гаючи часу, одразу забили на сполох. У результаті всі три вузи були огороджені стрічкою. На сторожі чатують поліція, карета «швидкої» та пожежна. У самих же приміщеннях ведеться перевірка відповідними правоохоронними органами. А поки вузи перевіряють на замінування, студенти, хто з острахом, а хто з посмішкою, згадують, як проходила евакуація у навчальних закладах.

«Все було добре, ми сиділи на першій парі і до нас підійшла жінка, і запитала чи немає сторонніх предметів під партою. Ми подивились, нічого не було. Потім почалися дзвінки і неприємний запах чогось горілого і ми просто вийшли з навчального закладу. Потім приїхали всі машини: пожежна, евакуація і от. Трішки злякалися», - розповідає студентка Житомирського медичного інституту Вікторія.


«Скажу чесно, у мене була паніка. Тому що я дуже боюсь цих усіх аварій, вибухів», - додає студентка Житомирського медичного інституту Валерія.

«Ми як прийшли, ми не знали, що це таке. Ми зайшли в аудиторію, а потім прийшов декан і сказав: виходьте бігом, бо нас замінували. Ми вийшли, ми нічого не розуміємо, у нас екзамен зараз мав бути. Якщо чесно не перелякалися, все нормально», - ділиться студентка Житомирського національного агроекологічного університету Карина.

Між собою студенти подейкують, що скоріше за все - це якийсь невдалий жарт тих, хто таким чином хотів уникнути іспитів.

«Може хтось не хотів екзамен, міг подзвонити», - розмірковує студентка Житомирського національного агроекологічного університету Карина.

«Я думаю, що можливо, у когось якийсь екзамен і просто вирішили так його зірвати», - каже студентка Житомирського медичного інституту Вікторія.

Першим перевірку пройшов технологічний університет і на щастя жодної вибухівки там не знайшли. Навчання у ньому вже відновили, його ректор, Віктор Євдокимов, ділиться: усі зреагували оперативно. Тим паче, з тексту анонімного листа зрозуміли, що це не планові навчання правоохоронців, які зазвичай теж проходять без попереджень, а справжня - ймовірна загроза.

«Подивившись на текст листа, який ми отримали і на IP-адресу, з якої усе відправлялося, то це не місто Житомир. Видно, люди до цього готувалися і на це реагувати ми не можемо. Тому, що це є дійсно загроза. Відразу периметр університету був огороджений, приїхали пожежні, швидка. Буквально протягом 10 хвилин усі були на місці. Вони усі були занепокоєні. З розмов ми зрозуміли, що це тенденція, яка спостерігається не тільки у нашому регіоні, а по всій Україні, що багато закладів зараз потерпає від таких повідомлень», - говорить ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Станом на 14:00 у прес-службі ГУНП у Житомирській області повідомили, що за результатами перевірок жодних вибухових пристроїв не знайдено, навчальний процес у вузах відновлений.

Нагадаємо, у Житомирі 27 травня близько 9:00 надійшло повідомлення про замінування медичного інституту, який знаходиться по вулиці Великій Бердичівській.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2018 року до поліції надійшло повідомленні про «замінування» залізничного та автовокзалів. Невідомі особи вимагали 500 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євдокимов поліція замінування вуз  
Матеріали по темі