Місто

Житомирянка судиться з департаментом освіти через недопущення її невакцинованої дитини до навчання

31 May 2019, 13:12

Житомирський окружний адміністративний суд 24 квітня 2019 року відкрив провадження за позовом матері учениці школи №17 до департаменту освіти Житомирської міської ради.

Позивачка домагається скасування пунктів наказу департаменту щодо заборони нещепленим дітям відвідувати заклади освіти.

«До Житомирського окружного адміністративного суду звернулась ОСОБА_1 в інтересах своєї малолітньої дитини ОСОБА_2 із позовом, в якому просить: визнати протиправним та скасувати п.1.8 наказу Департаменту освіти Житомирської міської ради від 29.01.2019 №46 "Про провадження протиепідемічних заходів в організованих дитячих колективах" зі змінами, внесеними наказом Департаменту освіти Житомирської міської ради від 04.02.2019 №55; визнати протиправним та скасувати п.1.13 наказу Департаменту освіти Житомирської міської ради від 29.01.2019 №46 "Про провадження протиепідемічних заходів в організованих дитячих колективах" зі змінами, внесеними наказом Департаменту освіти Житомирської міської ради від 04.02.2019 №55 (з урахування ухвали про відмову у відкритті провадження від 24.04.2019)», - йдеться в ухвалі суду.

Відмова, про яку зазначено, стосувалася ще одного пункту позову: визнати протиправними дії директора Житомирської загальноосвітньої школи I-III ступенів №17 про відсторонення від навчання доньки позивача, учениці 2-Б класу.

«Разом з позовною заявою 23.04.2019 позивачем подано заяву про забезпечення позову, відповідно до змісту якої позивач просить вжити заходів забезпечення адміністративного позову шляхом зобов'язання директора та інших посадових осіб та вчителів Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 вчинити певні дії, а саме: негайно забезпечити право на освіту доньки позивача, малолітньої ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, учениці 2-Б класу Житомирської загальноосвітньої школи I-III ступенів №17, шляхом безперешкодного відвідування нею зазначеного закладу», - йдеться у відповідній ухвалі Житомирського окружного адміністративного суду.

Суд аргументував свою відмову тим, що забезпечення позову шляхом встановлення обов'язку вчинити певні дії допускається лише щодо відповідача у справі, тому судом відмовлено у відкритті провадження у справі в частині позовних вимог до Житомирської загальноосвітньої школи I-III ступенів №17, яка не є відповідачем у справі.

Чергове судове засідання у цій справі призначене на 5 червня.

Нагадаємо, 17 квітня 2019 року Верховний суд України ухвалив рішення на користь обов’язкової вакцинації та визнав, що заборона відвідувати дитячі садочки невакцинованим дітям законна.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2019 у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності населення на кір у Житомирі вирішили не приймати до житомирських закладів невакцинованих від кору і пояснили механізм заборони допуску невакцинованих дітей до навчання. 1 березня 2019 року батьки житомирських дітей ходили в мерію, вимагаючи у чиновників припинити «дитячий геноцид», який полягає у недопуску до освітнього процесу дітей без щеплення вакциною КПК. Біля міської ради з березня противники вакцинації почали проводити акції під гаслом «Дітям – вільний доступ до освіти», зокрема, четверта така акція за участю кількох десятків людей відбулася 25 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: щеплення вакцинація суд школа  
Матеріали по темі