Влада

​Депутати присвоїли ім’я Віктора Павлусенка житомирській міській лікарні №2

20 June 2019, 09:55

Депутати проголосували за присвоєння імені В.П. Павлусенка комунальному підприємству «Лікарня № 2» Житомирської міської ради, зміну найменування комунального підприємства «Лікарня № 2» Житомирської міської ради та затвердження його Статуту в новій редакції.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії міської ради 20 червня. Питання було першим у сформованому порядку денному.

Перед голосуванням депутати «хвилиною мовчання» вшанували пам'ять Віктора Павлусенка. Після цього слово взяв депутат від ВО «Свобода» Геннадій Махорін.

«Не варто приймати рішення на емоціях, його варто прийняти після обговорення в колективі лікарні і з громадськістю. Крім Віктора Петровича, там ще була одна людина, лікар, який створював цю лікарню впродовж 20 років. Давайте присвоїмо звання «Почесний громадянин», - сказав Геннадій Махорін.

Заступниця мера Марія Місюрова зауважила, що Віктор Павлусенко був «народним лікарем», і нагадала, що під час прощання з ним вулиця Ріхтера була заповнена людьми. Депутат Любов Цимбалюк запропонувала до Дня міста розглянути питання про присвоєння Віктору Павлусенку посмертно звання «Почесний громадянин міста Житомира».

«За» проголосував 31 депутат з 33 присутніх (всього в міській раді 42 депутати).

«З метою увічнення пам’яті Павлусенка Віктора Петровича, Заслуженого лікаря України, який очолював комунальну установу «Центральна міська лікарня № 2» (що перетворена у 2019 році у комунальне підприємство «Лікарня № 2» Житомирської міської ради) упродовж 20 років», - зазначається у проекті рішення сесії, який був оприлюднений на сайті міськради 18 червня.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року пішов з життя Заслужений лікар України, депутат Житомирської міськради двох скликань, директор Центральної міської лікарні №2 Віктор Павлусенко. У цей же день житомирський міський голова Сергій Сухомлин у соцмережі повідомив про намір присвоїти КП «Лікарня №2» ім’я Віктора Павлусенка. 18 червня Житомирський міський голова підписав розпорядження про припинення роботи багаторічного керівника лікарні № 2 у зв’язку з його смертю, у цей же день на сайті міської ради опублікували оголошення про конкурс на посаду комунального підприємства «Лікарня № 2».

Як повідомляв Житомир.info, 27 вересня 2018 року на сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення про присвоєння дитячій міській лікарні імені Володимира Йосиповича Башека, який більше 30 років був головним лікарем цієї установи та помер 20 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Павлусенко лікарня сесія  
Матеріали по темі