Влада

​Мер Житомира створив робочу групу з питань реконструкції майданів Соборний та Перемоги

22 June 2019, 12:05

Питанням реалізації проекту реконструкції майданів Соборний та Перемоги у Житомирі займатиметься робоча група під головуванням «транспортного» заступника мера Дмитра Ткачука.

Розпорядження «Про створення робочої групи з питань реалізації проекту реконструкції майданів Соборний та Перемоги у місті Житомир» міський голова Сергій Сухомин підписав 21 червня 2019 року.

«З метою забезпечення подальшої реалізації інфраструктурного проекту реконструкції майданів Соборний та Перемоги у місті Житомир, що відбувся відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 07.11.2018 «Про організацію та проведення всеукраїнського замовленого містобудівного конкурсу на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги в місті Житомир», результати якого було визначено на фінальному засіданні журі 13 травня 2019 року:

2. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Ткачука Г. Д.», - йдеться в документі.

До складу робочої групи увійшли заступник міського голови з «транспортних» питань Дмитро Ткачук, директорка офісу GIZ у Житомирі Марія Байда, директори двох департаментів, Агенції розвитку міста, начальник управління транспорту та депутат міськради Іван Фурлет (він же - директор КП «Житомиртранспорт»).

Нагадаємо, вперше про реконструкцію двох майданів у центрі міста, Соборного та Перемоги, заговорили в серпні 2018 року. Тоді на засіданні виконавчого комітету мер Житомира Сергій Сухомлин оголосив, що місто може отримати грант в розмірі 10 млн євро, за кошти якого і може відбутись ця реконструкція.

Вже за кілька місяців, в жовтні 2018, у муніципалітеті заговорили про наміри провести всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги. На участь у конкурсі з реконструкції центральних житомирських майданів надійшло 15 заявок від команд із різних міст України: з Києва, Житомира, Вінниці, Івано-Франківська, Львова, Маріуполя, Рівного та Харкова. Згодом журі для участі у конкурсі на кращу концепцію центральних майданів Житомира відібрали три команди: ЛКП «Інститут просторового розвитку», ГО «Урбан куратори» та ГО «Містодія». За результатами голосування журі перемога дісталася команді Львівського комунального підприємства «Інститут просторового розвитку» у складі Олександри Сладкової, Олени Зварич, Романа Зубачика, Андрія Чайка, Христини Чорноус, Юрія Последніченка та Миколи Шеремети. З їхньою конкурсною пропозицією можна ознайомитись тут.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2019 журналісти Житомир.info подивилися, який вигляд мають обидва майдани, які будуть реконструйовані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук робоча група розпорядження майдан реконструкція  
Матеріали по темі