Фоторепортаж

Гройсман оглянув Північну об’їзну Житомира та нагадав, що область отримала більше 2 млрд грн на дороги. Фоторепортаж

3 July 2019, 13:08

3 липня у рамках робочої поїздки до Житомирської області прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оглянув процес реконструкції масштабного дорожнього об’єкту – Північного обходу м. Житомира.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Це міжнародна траса з великою пропускною здатністю чи потребою, значний транспортний потік. Цю ділянку – Північний обхід – ми розширюємо на чотири полоси. Це відповідний рівень безпеки та пропускної спроможності, розвантаження міста Житомир. Фактично це поєднання міжнародних коридорів через виконання ось таких інфраструктурних проектів. Вже наступного року влітку цей проект буде зданий в експлуатацію. Цьогоріч Житомирщина отримала більше 2 млрд на будівництво та утримання доріг», – зазначив Володимир Гройсман.

В ОДА зазначають, що план реконструкції об’їзної дороги Житомира було затверджено рік тому. Фінансування забезпечили міжнародні партнери – Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції і розвитку. За планом, у червні 2020 року тут має проходити фактично нова дорога – 4 смуги, 4 дворівневі розв’язки, 3 залізничні переходи. Покриття – цементобетон, який виготовляється в Україні. Після здачі ділянки в експлуатацію тут ще два роки ретельно перевірятимуть стан полотна.

Прем’єр-міністр акцентував на тому, що це не єдиний коридор, який будується сьогодні в Україні. Лише за 2017-2018 роки в Україні побудували майже 7 тисяч км доріг, а це дорівнює кількості збудованих магістралей за попередні 10 років.

«Цього року ми збільшили видатки на будівництво доріг – це 56 млрд грн, яка є рекордною безпрецедентною цифрою. Адже у наших планах – об’єднати всі обласні центри гарними, якісними та безпечними дорогами. І ви бачите – розширення, розділення полос, острови безпеки – це все входить до якості безпеки доріг. Друге – це дороги між районними центрами, де теж їздять люди. Ініціюватимемо нову стратегію для будівництва і цих доріг. Розпочали будувати дороги і будемо посилювати цю роботу», – акцентував глава уряду.

Реконструкцію Північного обходу, або автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп, на ділянці км 129+600-км 151+730 (обхід м. Житомира) розпочала китайська компанія-підрядник «Sinohydro Corporation Limited» у 2018 році.

На ділянці уже відсипали земляне полотно, влаштували додатковий шар основи з піску та з кам’яного відсіву, розпочали будівництво шляхопроводів.

Загалом проект передбачає:

розширення існуючого земляного полотна з 15,0 м до 28,8 м);
ремонт існуючого покриття з влаштуванням тонкошарового покриття із литих емульсійних сумішей;
влаштуванням ще 2 смуг руху проїзду із цементобетонним покриттям товщиною 26 см з тонкошаровим покриттям із литих емульсійних сумішей;
реконструкція 1 існуючої та будівництво 2 нових транспортних розв’язок у двох рівнях на автодорогах загального користування;
реконструкція 3 існуючих шляхопроводів через залізниці;
реконструкція існуючого моста через р. Кам’янка з влаштуванням 4х очисних споруд;
будівництво 2 надземних пішохідних переходів і 4 автобусних зупинок;
влаштування 1780 м шумозахисних екранів;
влаштування зовнішнього освітлення транспортних розв`язок у двох рівнях та біля надземних пішохідних переходів;
влаштування засобів організації дорожнього руху.

Нагадаємо, 22 травня 2019 року керівник Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак проінспектував реконструкцію та ремонт доріг Житомирської області, зокрема, перевірив роботи на Північній об’їзній, до розширення якої почали готуватися ще у 2017-му.

Як повідомляв Житомир.info, востаннє прем’єр-міністр Володимир Гройсман з робочим візитом відвідував Житомирську область 30 березня 2017 року. Тоді він побував на ДП «Житомирський бронетанковий завод» у смт Новогуйвинське, після чого приїхав у Житомир і вирішив пройтись по пішохідній Михайлівській. Він, зокрема, зайшов на каву до місцевої кав’ярні.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гройсман Північна об’їзна прем’єр-міністр візит  
Матеріали по темі