Влада

​Керівник Укравтодору подивився, як китайська компанія робить житомирську об’їзну, і зажадав більше людей і техніки

22 May 2019, 17:33

Керівник Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак 22 травня проінспектував реконструкцію та ремонт доріг Житомирської області, зокрема, перевірив роботи на житомирській об’їзній, до розширення якої почали готуватися ще у 2017-му.

Про це йдеться у дописі Украводору у фейсбук.

«Сьогодні перевірив роботи на дуже важливому об’єкті транспортної інфраструктури - Північній об’їзній Житомира, який будуємо в бетоні. Радий, що наш особливий контроль реалізації цього проекту дав свої результати - наразі підрядник повністю мобілізований для виконання робіт», - зауважив керівник Укравтодору.

Він наголосив, що що кількість техніки та персоналу варто збільшити.

«Я особливо сьогодні наголосив на тому, що кількість техніки та персоналу на майданчику варто збільшити для збільшення обсягів виконання робіт у найближчі місяці», - заявив Славомір Новак.

За даними Держагентства, контроль за виконанням робіт виконує незалежний інженер технічного нагляду FIDIC.

«На об’єкті реконструкція Північної об’їзної Житомира (М-06) наразі проводиться облаштування земельного полотна, встановлення водопропускних труб, також розпочато будівництво трьох шляхопроводів над залізницею. За інформацією підрядника, найближчим часом планується розпочати роботи з облаштування цементно-бетонного покриття проїзної частини товщиною 26 см. В результаті реконструкції дорога буде розширена з двох до чотирьох смуг», - інформує Укравтодор і нагадує, що дорогу будує китайська компанія Sinohydro Corporation Ltd.


Також Славомір Новак проінспектував дорогу М 21 від Житомира у бік Бердичева до села Двірець, де в межах середнього поточного ремонту проводиться влаштування вирівнюючого шару.

«На ділянці від с. Двірець до Бердичева, де бюджетом не передбачено фінансування середнього поточного ремонту, до кінця цього тижня Служба автомобільних доріг в області має забезпечити ліквідацію аварійної ямковості для забезпечення безпечного проїзду», - йдеться в іншому дописі.

Нагадаємо, на реконструкцію об’їзної дороги Житомира подавали заявки 16 компаній з різних країн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та представник компанії Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei підписали контракт на реконструкцію Північної об’їзної дороги м. Житомир по трасі М-06 Київ – Чоп. 3 березня 2018 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрічався із представниками китайської компанії Sinohydro, яка виграла тендер на суму 42 млн євро на будівництво Північного обходу.

У серпні 2018 року нардеп від Житомирської області Павло Дзюблик (фракція Народного фронту) звинуватив китайську компанію у незаконному видобутку піску в селі Городище Черняхівського району, про що він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: об'їзна дорога Славомір Новак Укравтодор  
Матеріали по темі