Події

У Житомирі знову шукають вибухівку в медінституті й політехніці, які «мінували» вже кілька разів

15 July 2019, 09:39

Зранку 15 липня знову «замінували» житомирський вуз.

Про це Житомир.info дізнався із власних джерел.

Мова йшла про Житомирський медичний інститут. Вже о 9.20 звідти евакуювали студентів та викладачів.

Повідомлення про замінування 15 липня надійшло до двох житомирських вишів, - повідомила о 9.28 год. прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«15 липня до поліції від адміністрації двох з вищих навчальних закладів у м. Житомирі надійшли повідомлення про отримання електронних листів про нібито закладення вибухівки. На місця подій виїхали і працюють поліцейські, які обстежують будівлі та навколишню територію», - поінформувала поліція.

За даними відділу комунікації поліції Житомирської області, в навчальних закладах працюють слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби ГУНП, патрульні та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб.

«Поліцейські огородили по периметру території потенційної небезпеки, доступ до яких тимчасово обмежено. Також проведена евакуація присутніх у приміщеннях людей. Патрульні поліцейські забезпечують безпеку руху транспорту. Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП разом з кінологами, застосовуючи службових собак і спеціальні технічні засоби, проводять ретельний огляд приміщень та навколишніх територій», - йдеться у повідомленні..

Інформація про події належним чином зареєстрована, триває пошук авторів тривожних повідомлень. Відповідальність за такі "жарти" – до 6 років позбавлення волі, - повідомив у соцмережі керівник поліції Житомирської області Вячеслав Печененко.

У відділі комунікації Житомир.info уточнили, що мова йде про Житомирську політехніку та Житомирський медичний інститут, які вже «мінували» 9 липня 2019 року.

Доповнено

О 12.30 прес-служба поліції області повідомила, що жодних вибухових речовин чи пристроїв у вузах не знайдено. Поліція всієї України докладає зусиль, аби знайти авторів завідомо неправдивих відомостей, бо подібні повідомлення надсилаються і в інших областях, - зауважують у відділі комунікації. Це змушує правоохоронців витрачати на пошук "вибухівки" зайвий час і ресурси та зриває навчальний процес у закладах.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня 2019 року надійшло повідомлення про замінування медичного інституту по вулиці Великій Бердичівській, а 24 червня 2019 року – медінституту, агроуніверситету та політехніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вуз замінування  
Матеріали по темі