Політика

Фестивалі у Житомирській області як місце для передвиборчого піару

16 July 2019, 11:06

Огляд фестивалів, які відбулися на минулих вихідних у Житомирській області, зробила прес-служба облдержадміністрації.

«Ягідні, рибні та спортивні – це все про фестивалі і події, які проходили на Житомирщині 13 та 14 липня», - йдеться у новині, оприлюдненій 15 липня на сайті ОДА.

У період передвиборчої кампанії кандидати в нардепи використовують будь-яку можливість нагадати про себе виборцям: можна приїхати на фестиваль, або ж самому його організувати чи заявити про свою підтримку заходу. Отже, хто піарився на фестивалях, які в останні вихідні перед днем голосування проходили в області.

Fish Food Fest у Житомирському районі (Чуднівський округ №67)

«У суботу, 13 липня, напередодні дня рибалки вдруге відбувся обласний фестиваль риби, гостями якого стали сотні жителів області. Як і минулого року у програмі фестивалю були змагання з рибної ловлі, єдині в Україні перегони раків, рибний кулінарний батл та частування стравами з риби. Також на святі діяли розважальні зони для дітей, можна було запустити повітряного змія, покататися на човнах та сапах і сфотографуватися біля тематичних фотозон. Всі, хто завітав на фест всією сім’єю, взяли участь у змагання «Тато, мама, я – рибальська сім’я». Завершився фестиваль виступами музичних гуртів», - пише ОДА.

Про відвідини фестивалю повідомив кандидат по цьому округу від ВО «Батьківщина» Ігор Ходак та самовисуванець Віктор Развадовський, який «у відповідь на звернення організаторів» організував виступ гурту «Древляни».



Скріншот з сайту «Приміське життя»

Фестиваль малини в Малинському районі (Малинський округ №66)

«13 липня у селі Малинівка Малинського району відбувся другий фестиваль малини. Гості фесту куштували смачні малинові страви, брали участь у конкурсах. На території фестивалю діяли розважальні зони, а кожний бажаючий міг стати учасником майстер-класів. Протягом всього малинового фестивалю проходили виступи музичних гуртів», - інформує ОДА.

На цьому фестивалі «засвітився» самовисуванець Богдан Ходаковський, попіарила своїх кандидатів Малинська міська організація ВО «Батьківщина» й сам кандидат від цієї політсили написав про себе, та й взагалі на головній сцені фестивалю під його назвою був логотип партії й напис «Батьківщина».




Свято «Зажинки» в Коростишівському районі (Малинський округ №66)

«На базі культурно-мистецького центру «Поліська хата» відбулося традиційне свято «Зажинки». Для гостей організували театралізоване дійство, виступи фольклорних колективів, майстер-класи, екскурсії, художні виставки та ярмарок майстрів. Для найменших відвідувачів працювала зона з розвагами. Дійство проходило в рамках щорічного Етно-фестивалю «Житичі» цієї суботи, 13 липня», - пише ОДА.

Тут знову засвітився кандидат від ВО «Батьківщина» Леонід Корейба.


WEEK-end в Олевську (Коростенський округ №64)

«Цими вихідними, 13 липня, в Олевську відбувся Фестиваль вуличної музики та свято чорниці. Під час Week-end провели конкурс костюмів, який з успіхом відбувся минулого року. Також для дітей була організована цікава розважальна програма. Гості свята змогли придбати чорничні смаколики під час тематичного ярмарку. Протягом всього фестивального дня виступали музичні гурти», - розповідають на сайті ОДА.

На цьому фестивалі піарилися самовисуванці Сергій Пашинський та Віктор Симоненко.



«Брусвяна» в Брусилівському районі (Малинський округ №66)

«Тематичні семінари, визначення найсмачнішого сорту лохини, екскурсії розплідниками, дегустація крафтових ягідних напоїв, конкурс садових опудал, фігурне маневрування на тракторах – все це змогли побачити гості VII ягідного фестивалю «Брусвяна». Традиційно фест пройшов у с. Костівці, Брусилівського району цієї суботи, 13 липня», - інформує ОДА.

Й на цьому фестивалі встиг побувати кандидат від ВО «Батьківщина» Леонід Корейба, а на його фото видно, що там також були савомисуванці по цьому округу Михайло Пухтаєвич та Анатолій Павленко. Повідомив про відвідини фестивалю й ще один самовисуванець — Андрій Білицький.


image

Про ще один фестиваль, який минулими вихідними був у Житомирі, сайт облдержадміністрації не пише, можливо тому, що захід не був традиційним, як описані вище, а започаткований саме під вибори кандидатом-самовисуванцем, колишнім головою ОДА Ігорем Гундичем. Цікаво, чи наступного року будуть проводити історико-культурний фестиваль «День вулиці Михайлівської».

Нагадаємо, Житомир заполонили передвиборчі гасла партій та портрети кандидатів, але вся агітація має зникнути до 00:01 год. 20 липня.

Як повідомляв Житомир.info, на момент завершення ЦВК реєстрації в шести одномандатних округах Житомирської області було 76 кандидатів, станом на ранок 11 липня залишилося 74 кандидати: 44 самовисуванці та 30 від політичних партій. Найбільше кандидатів у Малинському ОВО №66 (19) та у Житомирському ОВО №62 (18). В Коростенському ОВО №64 та Новоград-Волинському ОВО №65 будуть бюлетені з позначкою «вибув».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль вибори кандидат  
Матеріали по темі