Політика

18 кандидатів, які хочуть потрапити в Раду від Житомира: хто вони, чим займаються та що декларують

1 July 2019, 17:17

Центральна виборча комісія 25 червня завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

У Житомирській області в одномандатних виборчих округах (ОВО) на шість мандатів є 76 претендентів, найбільше у Малинському окрузі №66 (19 кандидатів) та у Житомирському окрузі №62 (18 кандидатів).

Хто балотується до Верховної Ради від Житомира, чим ці люди відомі, де працюють та що показують у своїх деклараціях – читайте у матеріалі.

АРТЬОМОВ Сергій Миколайович – народився 7 квiтня 1977 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, представник з маркетингу, ТОВ "ФрісландКампіна", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ВОЛЯ", проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ВОЛЯ".

ТОВ «ФрісландКампіна Юей» зареєстроване в Києві, основний вид діяльності – оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами.

В автобіографії, яку Артьомов в травні цього року подавав на конкурс в Раду громадського контролю НАБУ, зазначено, що він член партії «Громадський рух «Народний контроль» і в 2015 році балотувався від цієї партії в Житомирську міську раду. Очевидно, що для участі у парламентських виборах Артьомов змінив партію, яка й висунула його кандидатом. Так в біографії вказано, що з 2019 року Сергій Артьомов працює медичним представником по Житомиру та Житомирській області компанії «Фрісо».

В декларації Сергія Артьомова за 2018 рік зазначається, що йому належить лише один об’єкт нерухомості – земельна ділянка в Житомирській області площею 2200 кв.м. Також у нього є автомобіль Renault Logan 2011 р.в. Єдиний вказаний дохід – заробітна плата, отримана за сумісництвом, 93 тис. грн. Готівкові кошти, інформацію про банківські рахунки та жодної інформації щодо власності чи доходів дружини Артьомов не декларує.

Кандидат в нардепи є членом трьох громадських об’єднань: ГС «Рух ветеранів України», ГО «Атошник», ГС «Ветерани Російсько-Української війни Житомирщини».

У Facebook 29 травня 2019 року була створена «кандидатська» сторінка під назвою «Артьомов Сергій - іду на ви».

БОРЩІВСЬКИЙ Віктор Михайлович – народився 8 липня 1975 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ПП "Перша Приватна Клініка", безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

Приватне підприємство «Перша Приватна Клініка» більш відоме житомирянам як «Медібор». Підприємство було зареєстроване в червні 2006 року, засновником є Борщівська Ганна Володимирівна. До вересня 2016 року керівником ПП був Борщівський Михайло Іванович – колишній головний лікар Житомирської обласної лікарні ім.Гербачевського.

Віктор Борщівський був начальником управління охорони здоров’я Житомирської міської ради з травня 2011 року до червня 2013 року, на місцевих виборах 2015 року він балотувався до Житомирської обласної ради від Блоку Петра Порошенка.

Зараз Борщівський є директором «Спеціалізованого мамологічного центру», який знаходиться в Києві. Ця інформація є на його сторінці у Facebook.

Декларацію Віктора Борщівського знайти не вдалося.

ГЕРАСИМЕНКО Ігор Леонідович – народився 5 сiчня 1984 року в місті Радомишль Радомишльського району Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".

В лютому 2015 року президент Петро Порошенко у Житомирі вручив зірку Героя України командиру батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Сухопутних військ Збройних Сил України майору Ігорю Герасименку. 2 серпня 2016 року у Житомирі Порошенко вручав десантникам ключі від квартир, які виділила міська рада, в тому числі квартиру отримав Герой України Ігор Герасименко. Наприкінці вересня 2017 року Герасименко залишив військову службу і тепер він – військовий пенсіонер.

В Єдиному державному реєстрі декларацій є декларація Ігоря Герасименка за 2017 рік «після звільнення», яка була оприлюднена 19 лютого 2018 року. У власності декларанта з жовтня 2013 року є гараж в Радомишля площею 28,8 кв.м., з 30 серпня 2016 року – квартира у Житомирі загальною площею 66 кв.м. Герасименку з грудня 2017 року належить автомобіль Daewoo Lanos 2006 р.в., а з липня 2016 року він орендував у державного підприємства «Сервісно-видавничий центр» легковик Volkswagen Passat 2007 р.в. Зарплата у військовій частині за 2017 рік становила 280 тис. 467 грн. Інші джерела доходів, банківські рахунки та готівкові кошти в декларації не вказані.

У кандидата Ігоря Герасименка є власний сайт.

ГЕРГОВСЬКИЙ Антон Юрійович – народився 10 жовтня 1989 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "СОЛБУД", безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

ТОВ «Солбуд» зареєстроване в Житомирі і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, власник підприємства – Соловйов Сергій Юрійович.

В ЄДРД є декларація Герговського за 2018 рік, яку він в червні 2019 року подавав як кандидат на посаду директора ТОВ «Солбуд». Разом з дружиною він проживає з батьками, у власності дружини з 2014 року є квартира в Житомирі площею 109.32 кв.м., батькові з 2007 року належить квартира площею 49,9 кв.м. У власності кандидата в нардепи з грудня 2018 року є автомобіль BMW Х5 2016 р.в., вказана вартість якого – 650 тис. грн. Дружина декларанта є власницею ТОВ «Монолітфундаментспецбуд», яка зареєстрована в Житомирі і займається виробництвом бетонних розчинів, готових для використання.

Зарплата Антона Герговського за 2018 рік становила 70 тис. 500 грн, у Приватбанку він зберігає готівкою 70 тис. гривень. Герговський є членом громадської організації «Відродження Юей», яку в жовтні 2018 року заснував разом з Тузовським Дмитром Геннадійовичем.

27 червня була створена Facebook-сторінка «Антон Герговський - кандидат в народні депутати по ОВО 62».

ГРАМОТЕНКО Олег Олександрович – народився 13 вересня 1980 року в місті Таллінн, Естонія, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, ТОВ «Тесла Енерго», безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

ТОВ «Тесла Енерго» зареєстроване в Житомирі та має двох засновників: Грамотенко Олег Олександрович, внесок – 765 тис. грн (51%) та Крігер Леонід Фрідріхович, внесок – 735 тис грн (49%). Основний вид діяльності – виробництво електроенергії. До вересня 2016 року товариство було зареєстроване в селі Олієвка Житомирського району, потім кілька разів змінювало назву.

В декларації Грамотенка за 2018 рік зазначено, що він прописаний у Києві, але фактично проживає у Житомирі. З вересня 2004 року декларанту належить житловий будинок в селі Кам’янка Житомирського району загальною площею 307.9 кв.м., у його дружини Ольги Сергіївни Грамотенко, доньки колишнього голови Житомирської ОДА Сергія Рижука, з березня 2006 року є у власності 2 га землі в селі Маковище Макарівського району Київської області. В родині є один автомобіль – Toyota Rav 4 2012 р.в., який належить Олегу Грамотенку.

У минулому році доходи Грамотенка від підприємницької діяльності становили 4 млн 772 тис. 659 грн, за основним місцем роботи він отримав за рік 102 тис. 600 грн зарплати. Зарплата дружини – 44 тис. 204 грн. Інші доходи, кошти на банківських рахунках та готівка в декларації не вказані.

На своїй Facebook-сторінці з 4 червня 2019 року Олег Грамотенко почав вести відеоблог «Вибори депутата».

ГУНДИЧ Ігор Петрович – народився 28 грудня 1975 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, Житомирська обласна державна адміністрація, безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

Гундич з 1 вересня 2016 року тимчасово виконував обов’язки голови Житомирської ОДА, а 27 жовтня цього ж року президент Петро Порошенко підписав указ про його призначення на посаду голови облдержадміністрації та особисто про це повідомив у Житомирі.

У власності Ігоря Гундича є три земельні ділянки в селі Буряки Бердичівського району та третина квартири у Житомирі загальною площею 82,90 кв.м. В автопарку голови ОДА – два трактори, вантажівка ГАЗ та легкових ЗАЗ- 110558 2009 р.в. Також йому належить ТОВ «Елітне» та 70% у фермерському господарстві «Елітне-Агро», які знаходяться в селі Буряки.

За 2018 рік Гундич отримав 365 тис. 93 грн зарплати та 20 тис. 408 грн від надання майна в оренду. Готівкою голова ОДА декларував 451 тис. гривень та 18 тис. доларів.

Президент Володимир Зеленський 24 червня 2019 року підписав указ про звільнення Ігоря Гундича з посади голови Житомирської облдержадміністрації, 27 червня у Гундича був останній робочий день.

КІЗІН Сидор Васильович – народився 15 листопада 1975 року в місті Львові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, партнер, адвокатське об’єднання "Кізін, Чібісов та партнери", член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода".

2 березня 2014 року в.о. президента Олександр Турчинов призначив головою Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна, який з 2010 року очолює обласну організацію ВО «Свобода». 22 липня 2014 року президент Петро Порошенко звільнив Кізіна з цієї посади.

Кандидат в нардепи є депутатом Житомирської обласної ради: очолює фракцію ВО «Свобода» та регламентну комісію.

В декларації депутата облради за 2018 рік зазначено, що у власності Кізіна є лише земельна ділянка площею 2005 кв.м. в селі Гореничі Києво-Святошинського району. Дружині належить житловий будинок площею 46,1 кв.м в селі Трипілля Обухівського району Київської області, два паркомісця у Києві та разом із сином є власницею квартири у Києві загальною площею 34,6 кв.м. Також дружина з грудня 2013 року користується квартирою у Києві загальною площею 110 кв.м., яка належить Кізіній Тетяні Антонівні. В декларації Кізін вказує об’єкт незавершеного будівництва – житловий будинок площею 150 кв.м. в селі Трипілля Обухівського району. Дружині з липня 2016 року належить автомобіль Mercedes GL 2013 р.в., у власності Сидора Кізіна з 3 серпня 2018 року є Mercedes 2004 р.в., хоча в повідомленні про суттєві зміни у майновому стані був вказаний 2005 рік випуску придбаного автомобіля Mercedes C 200, купленого за 120 тис. грн.

Доход Кізіна від зайняття підприємницькою діяльність за минулий рік становив 698 тис. 283 грн, інших доходів у багатодітної родини немає. Готівкою він декларує 550 тис. гривень, 30 тис. доларів та 20 тис. євро, у дружини – 31,2 тис. євро.

Сидор Кізін є членом громадської організації «Наша Воздвиженка», головою громадської організації «Люстрація» та входить до складу керівних органів адвокатського об'єднання «Бондарчук Кізін Чібісов та партнери».

У Кізіна є сторінка у Facebook, створена 29 серпня 2018 року.

КОЦЮБКО Олександр Петрович – народився 6 червня 1960 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Київське", безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

ТОВ «Київське» зареєстроване в Житомирі і займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, власник – Гнатчук Валентина Олександрівна. Коцюбко є одним з чотирьох співзасновників, йому належить 20% ТОВ.

Олександр Коцюбко активно виступає на засіданнях міськвиконкому, сесіях міської та обласної рад, є учасником різноманітних акцій. Зокрема, був серед «активістів», що домагалися повернення біологічним батькам Даринки Макарчук, які її потім вбили.

Декларацію Олександра Коцюбка знайти не вдалося.

КУПЧИНСЬКИЙ Богдан Борисовичнародився 1 серпня 1986 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта загальна середня, менеджер, ТОВ "Дельта – АВ7", безпартійний, проживає в селі Левків Житомирського району Житомирської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

ТОВ «Дельта – АВ7» зареєстроване в селі Зарічани Житомирського району й займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Його засновники – Сорока Анатолій Анатолійович та Сорока Віталій Анатолійович.

В декларації кандидата в народні депутати є лише інформація про те, що у власності Купчинського з січня 2008 року є будинок загальною площею 100 кв.м. в селі Левків Житомирського району. Також вказано, що він є членом Житомирської міської дитячої громадської організації «Все робимо самі». Щодо доходів та коштів – інформація відсутня.

У Facebook 26 червня створена «кандидатська» сторінка Богдана Купчинського.

ЛЕОНЧЕНКО Наталія Петрівна – народилася 4 грудня 1971 року в місті Житомирі, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, викладач, КВНЗ "Житомирський медичний інститут", член Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ", проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ".

Леонченко – депутат Житомирської міської ради, очолює там фракцію Опозиційного блоку та гуманітарну комісію.

В декларації вказано, що у власності родини є лише квартира у Житомирі загальною площею 47,1 кв.м. В 2018 році Наталія Леонченко отримала 119 тис. 400 грн зарплати від регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» у Житомирській області, де вона працює за сумісництвом і є заступником голови цієї організації. За основним місцем роботи в КВНЗ «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради Леонченко отримала за рік 131 тис. 267 грн зарплати. Чоловік Ігор Леонченко зараз працює директором комунального підприємства «Парк» Житомирської міської ради, де у минулому році отримав 131 тис. 627 грн зарплати, а до цього працював у комунальному підприємстві «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради і за 2018 рік отримав там 127 тис. 427 грн зарплати.

Наталія Леонченко активно веде свою сторінку у Facebook.

НЕДІЛЬСЬКИЙ Володимир Володимирович – народився 10 листопада 1976 року в місті Запоріжжі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

Недільський з 2006 по 2010 роки був заступником начальника, а потім начальником управління ДАІ УМВС в Житомирській області. Є власником будинку біля підвісного мосту в житомирського парку Гагаріна, який розміщений на березі річки Тетерів, має пірс та огорожу, яка закриває доступ до прибережної смуги.

В декларації кандидата в народні депутати Володимира Недільського за 2018 рік зазначені три об’єкти нерухомості: з червня 2013 року йому належить будинок в Житомирі загальною площею 404,1 кв.м. вартістю 2 млн 46 грн; з жовтня 2015 року – житловий будинок в селі Маяки Біляївського району Одеської області площею 230,9 кв.м. вартістю 1 млн 21 грн; з липня 2016 року – земельна ділянка в селі Вереси Житомирського району площею 9,1 га вартістю 1 млн 986 тис. грн. У власності декларанта є три автомобілі – два ГАЗа 1963 р.в. та 1981 р.в. і УАЗ 1999 р.в. Недільський є співзасновником ТОВ «Приват-Ресурс», яке зареєстроване в Житомирі й займається виробництвом олії та тваринних жирів, а до 10 червня 2019 року основний вид діяльності був «добування мінеральної сировини для хімічної промисловості та виробництва мінеральних добрив».

Інформація про доходи в декларації відсутня, є лише задекларовані готівкові кошти – 1 млн 460 тис. грн.

У Facebook 27 червня була створена «кандидатська» сторінка Недільського.

ПЕШКО Анатолій Володимирович – народився 12 лютого 1963 року в місті Коростишів Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, президент, ТОВ «Надбужжя плюс», безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

ТОВ «Надбужжя плюс» зареєстроване в селі Чернятка Бершадського району Вінницької області, його власниками є Пешко Анатолій Володимирович, внесок – 830 тис. 991 грн (95.33%) та Пешко Раїса Олександрівна, внесок – 40 тис. 749 грн (4.67%). Основний вид діяльності – вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Декларацію Пешка знайти в Єдиному державному реєстрі декларацій не вдалося.

У кандидата є власний сайт, також 11 червня 2019 року у Facebook була створена група «Анатолій Володимирович Пешко», яку 18 червня перейменували в «Житомир за Анатолія Пешка».

РОЗЕНБЛАТ Борислав Соломонович – народився 25 травня 1969 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

Розенблат був вперше обраний народним депутатом на парламентських виборах 2014 року: балотувався по округу №62 від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». В липні 2017 року нардепа виключили з фракції БПП за його проханням і зараз він позафракційний.

Вихід з фракції був пов'язаний з гучною «бурштиновою справою». Ввечері 19 червня 2017 року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. З 19 липня 2017 року народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет, який суд дозволив зняти 9 лютого 2018 року.

Станом на травень 2019 року у Печерському райсуді міста Києва перебували на розгляді три справи, в яких фігурує народний депутат від Житомира Борислав Розенблат, зокрема – кримінальна «бурштинова справа», де нардеп є одним з шести обвинувачуваних. 14 червня Розенблат повідомив, що виграв суд проти детективів НАБУ, дії яких стосовно нардепа визнані протиправними.

В декларації Борислава Розенблата за 2018 рік зазначено, що він прописаний в Житомирі, вся нерухомість, яка є його власністю, знаходиться в Німеччині, задекларована готівка нардепа – 1,5 млн доларів. Нерухомості в Україні нардеп позбувся у 2017 році після повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

На своїй сторінці у Facebook 27 червня Розенблат повідомив, що йде на вибори

САПІЦЬКИЙ Сергій Володимирович – народився 6 жовтня 1978 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Вілія-Клуб", безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК".

ТОВ «Вілія-Клуб» зареєстроване в Житомирі та належить Сапіцькому, основний вид діяльності – діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

На місцевих виборах 2015 року Сергій Сапіцький був обраний депутатом Корольовської райради міста Житомира від Опозиційного блоку.

В Єдиному державному реєстрі декларацій є його декларація лише за 2016 рік, де зазначено, що у власності декларанта є лише один об’єкт нерухомості – квартира у Житомирі загальною площею 45.3 кв.м., а дружині належить легковик Mitsubishi Galant 2008 р.в. У «Вілія-Клубі» в 2016 році Сапіцький отримав 26 тис. 500 грн зарплати.

Сапіцький і досі є головою Житомирської міської громадської організації «Молоді регіони».

ТКАЧЕНКО Борис Ігорович – народився 29 жовтня 1985 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ВТП ТОВ "Краяни" ЛТД, безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

Виробничо-торгівельне підприємство ТОВ «Краяни» ЛТД зареєстроване в Житомирі, основний вид діяльності – роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах.

Ткаченко – депутат Оліївської ОТГ, в його декларації за 2018 рік зазначено, що з 2017 року йому належить будинок у Житомирі загальною площею 51,5 кв.м., з 2014 року у нього є автомобіль Volkswagen Transporter 2004 р.в. З травня 2017 року у власності деклараната є 82381 акцій ПАТ «Житомирзооветпостач», яке займається виробництвом готових кормів для тварин, що утримуються на фермах.

У ТОВ «Краяни» за минулий рік Борис Ткаченко отримав 44 тис. 753 грн зарплати. Його дохід від підприємницької діяльності становив 1 млн 137 тис. 816 грн, дружина від підприємницької діяльності отримала 574 тис. 963 грн доходів. Готівкою Ткаченко декларує 310 тис. гривень, третім особам він позичив 600 тис. грн та 50 тис. доларів. Готівкові кошти дружини – 100 тис. гривень та 5 тис. євро, позичила вона 15 тис. євро.

Декларант входить до наглядової ради ПАТ «Житомирзооветпостач» та є членом Гільдії інженерів технічного нагляду.

Наприкінці червня 2019 року у соцмережі Facebook з’явилася сторінка Бориса Ткаченка.

ЦИГАНЧУК Наталія Антонівна – народилася 6 вересня 1961 року в смт Червоне Андрушівського району Житомирської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, доцент кафедри трудового та цивільного права юридичного факультету, Академія праці, соціальних відносин і туризму, безпартійнa, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

В 2014 році Циганчук балотувалася по округу №62 до Верховної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

В реєстрі є декларація Наталії Циганчук за 2017 рік, яку вона подала у вересня 2018 року як кандидат на посаду судді Верховного суду. Подружжя з 2008 року володіє квартирою у Києві загальною площею 116 кв.м., з 2011 року у чоловіка також є квартира в Житомирі загальною площею 54,7 кв.м. У власності Циганчук є два автомобілі: ВАЗ- 21099 1990 р.в. та Mitsubishi Lancer 2008 р.в. Чоловік є співзасновником та директором ТОВ «Явір-2000 Житомир» – приватної охоронної фірми, де він отримав за 2017 рік 39 тис. 230 грн зарплати.

Доходи Наталія Циганчук отримувала в 2017 році з кількох джерел: зарплата в Академії праці, соціальних відносин і туризму – 69 тис. 335 грн; зарплата за викладання в Житомирському національному агроекологічному університеті – 56 тис. 127 грн; зарплата за викладання Житомирському інституті культури і мистецтв національної академії керівних кадрів культури і мистецтв – 5 тис. 735 грн; виплати за цивільно-правовими угодами від обласного учбово-курсового комбінату житлово-комунального господарства – 25 тис. грн, від Торгово-промислової палати України – 6 тис. грн, від – Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організації – 873 грн; від професійної спілки працівників охорони здоров’я – 1 тис. 250 грн.

Циганчук є керівником громадського об’єднання «Житомирська асоціація старателів».

У 2008 році президент Віктор Ющенко присвоїв Наталії Циганчук звання «Заслужений юрист України», і як юрист вона активно виступає на каналі «UA: Житомир», що відображено на її сторінці у Facebook.

ЦИМБАЛЮК Любов Володимирівна – народилася 17 березня 1964 року в селі Чкалово Ленінградського району Кокчетавської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в смт Гуйва Житомирського району Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Цимбалюк – депутат Житомирської міської ради, куди була обрана від ВО «Батьківщина», але після першого туру президентських виборів 2019 року її виключили з партії, а згодом фракція в міськраді перестала існувати.

7 з 13 об’єктів нерухомості, які належать родині Любов Цимбалюк, знаходяться в смт Гуйва Житомирського району, де вона проживає. У Житомирі голова фракції має квартиру, перукарню та частину домоволодіння, їй також належить дачний будинок та земельна ділянка у Севастополі. У власності чоловіка – ресторан з готелем в селі Зарічани Житомирського району.

Минулорічні доходи Цимбалюк від підприємницької діяльності – 930 тис. 980 грн, чоловік заробив підприємництвом 966 тис. 743 грн. Готівкою депутатка міськради декларує 9,5 тис. доларів, 390 тис. гривень та 10,5 тис. євро, у її чоловіка готівки 325 тис. гривень.

Любов Цимбалюк входить до правління благодійного фонду «Сила нації» й активно веде свою сторінку на Facebook.

ЧЕРЕДНІК Микола Валерійович – народився 14 квiтня 1992 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, самовисування.

Череднік – депутат Богунської райради міста Житомира, куди був обраний від партії УКРОП.

В його декларації за 2018 рік зазначено, що з серпня 2016 року вони з дружиною у Житомирі користуються квартирою загальною площею 45,77 кв.м., яка належить Інні Рафальській. З листопада 2018 року у декларанта є 40% власності у житловому будинку площею 187.6 кв.м., який знаходиться в Житомирі.

Минулого року від зайняття підприємницькою діяльністю Череднік отримав 36 тис. 604 грн доходів та ще 1 тис. 762 грн – соціальної допомоги на поховання від департаменту соцполітики Житомирської міської ради. Зарплата дружини в головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області за рік становила 165 тис. 492 грн. готівкою депутат райради декларує 5,5 тис. доларів, його дружина – 100 тис. гривень.

Микола Череднік є керівником громадського об’єднання «Інститут розвитку Житомира». Він активно веде блог на сайті Житомир.info та сторінку у Facebook, через які спочатку збирав гроші для внесення застави у ЦВК, а тепер збирає кошти на виготовлення агітації.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2014 року в Житомирі по округу №62 балотувалися 24 кандидати, у підсумку з результатом 20,5% переміг висуванець Блоку Петра Порошенка, місцевий підприємець Борислав Розенблат.

Тамара Коваль, редактор Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ВР кандидат округ 62  
Матеріали по темі