Місто

​У Житомирі квапляться з ремонтом Параджанова, але через зірвані терміни підрядника все ж покарають

18 July 2019, 09:26

За договором ремонтні роботи на Параджанова у Житомирі мали б завершитися іще 15 липня, втім у ці терміни підрядник таки не поспіває. Останній, за словами начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Романа Крисюка, обіцяє виправитися за два тижні.

«По тій ділянці, яка була підготовлена, влаштований вирівнюючий і верхній шари дорожнього покриття. На сьогодні тривають далі роботи щодо встановлення бордюрів, поребриків до провулка Гоголівського і далі вони мають вийти на Київське Шосе. Вони обіцяють протягом двох тижнів виконати встановлення цих бордюрів і облаштувати два шари асфальтобетону на даних ділянках Київське Шосе – Параджанова», - каже начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роман Крисюк.

Однак, за зірвані терміни виконання робіт штрафу підряднику все ж не уникнути. Принаймні, цим питанням вже займаються юристи управління дорожнього будівництва. На думку Романа Крисюка, саме імовірність фінансових втрат і стала підставою до пожвавлення роботи на об’єкті.


«Готується претензійна позовна робота, наш юридичний відділ опрацьовує. Після моїх заяв підрядник значно активізувався і трішки у інших темпах почали виконувати ці роботи. Протягом цих кількох днів вони майже виконали ті зобов’язання, які на себе брали. І асфальт безперебійно постачався і робота починалась о шостій ранку. Тобто, якщо хочуть, то вони можуть працювати, але дуже повільно вони це роблять. Втім, я думаю, що ми підбадьоримо їх, щоб вони так само розуміли, що не просто я маю відповідати, платити їм кошти, передавати аванс, а так само і вони мають виконувати зобов’язання, які вони брали на себе», - розповідає начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА.

З огляду на все, про конкретні дати завершення капремонту Параджанова й годі говорити. Лишається тільки чекати, щоб вони були зроблені із дотриманням проєкту та якісно.

Нагадаємо, начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роман Крисюк у коментарі Житомир.info 13 червня повідомив: якщо підрядник не відремонтує до 15 липня дорогу на Параджанова у Житомирі, то його оштрафують.

На початку червня в ОДА пояснили, чому на Параджанова в Житомирі призупинили ремонт та вивезли техніку.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2019 року підрядну компанію «ALKE», яка ремонтує вулицю Параджанова у Житомирі, попередили про розірвання угоди. На сесії міськради 23 квітня 2019 депутат Олександр Рибак обурився, що в Житомирі перед Пасхою вперше не робили ямковий ремонт, а ями на дорозі по Параджанова сягають 60 сантиметрів.

600 метрів вулиці Параджанова в Житомирі ремонтують за кошти дорожнього фонду облдержадміністрації, тому за нього відповідає ОДА. Рішення про передачу ОДА функцій замовника на ремонт вулиці ухвалили на виконкомі Житомирської міської ради 20 червня 2018. Вартість проекту складає 28,5 млн грн. Роботи планували завершити до липня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Параджанова ремонт Крисюк  
Матеріали по темі