Політика

Безробітного, який на сесії Житомирської міськради кинув у депутата «гумовий предмет», не можуть доставити до суду

18 July 2019, 12:32

Корольовський районний суд м. Житомира 5 липня 2019 року розглядав матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з Житомирського відділу поліції про дрібне хуліганство на сесії міської ради.

Потерпілий – Пучич Владислав Григорович, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності – Панчук Максим Олегович, громадянин України, не працюючий, згідно даних Житомирського ВП раніше до адміністративної відповідальності не притягувався.

«На адресу Корольовського районного суду міста Житомира 16.05.2019 року з Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області надійшла вищезазначена справа про адміністративне правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП, відносно ОСОБА_1. З протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 № 250248 від 23.04.2019 року вбачається, що 23.04.2019 року близько 10 год 00 хв ОСОБА_1 в приміщенні сесійної зали Житомирської міської ради кинув гумовий предмет, схожий на чоловічий статевий орган, в ОСОБА_2. Своїми діями ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП», - йдеться в матеріалах суду.

Втім, суд не зміг ухвалити рішення щодо покарання хулігана, бо безробітний правопорушник не приходив на судові засідання, повісти йому доставити не вдалося, на телефонні дзвінки він не відповідає і взагалі «зі слів сусідів знаходиться на заробітках за кордоном».

На засідання 5 липня суд вирішив повернути матеріали справи міськвідділу поліції, бо без присутності обвинувачуваного справи про адміністративні правопорушення не розглядаються. Постанова суду оскарженню не підлягає і була оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень 15 липня 2019 року.

Стаття 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 119 грн) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Нагадаємо, 23 квітня на сесії Житомирської міської ради кілька «активістів» на камеру влаштували «перфоменс», після чого мер закликав поліцію навести порядок у сесійній залі, а на виході з сесійної зали виникла сутичка між різними групами «активістів».

Як повідомляв Житомир.info, депутат Владислав Пучич на позачерговій сесії Житомирської міської ради 6 червня 2019 року запропонував не пускати деяких «активістів» на пленарні засідання, але його пропозицію підтримали лише 10 депутатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада суд Пучич хуліганство  
Матеріали по темі