Політика

Пучич пропонував не пускати деяких житомирських «активістів» на сесії, але колеги-депутати його не підтримали

6 June 2019, 11:16

Депутат міської ради Владислав Пучич (фракція Блоку Петра Порошенка) запропонував не пускати п’ятьох житомирських «активістів» на сесії міської ради.

Свою пропозицію він озвучив під час виступу на позачерговій сесії міськради 6 червня.

«Всіх вас, напевне, шокувала новина щодо вбивства маленької дівчинки Дарини Макарчук. В цьому злочині є дві складових: перше – це ті, хто безпосередньо це робив, біологічні так звані батьки, а друга – це люди, які є так званими громадськими активістами, і які безпосередньо ініціювали процес повернення дівчинки з прийомної родини. Це середовище псевдоактивістів перетворило громадську діяльність і громадський активізм просто на бізнес, і інструментами цього є, в тому числі, доступ до сесій міської ради, до різноманітних комісій, в тому числі – по дітях. І це середовище має можливість перетворювати громадську діяльність на бізнес, і це призвело до таких трагічних наслідків. Ми повинні реагувати на цю ситуацію», - пояснив Владислав Пучич.

Він зазначив, що у Регламенті є можливість заборонити доступ до сесій певним громадянам.

«Я пропоную за систематичні протиправні дії обмежити право бути присутніми на засіданнях сесії Житомирської міської ради Чижовій Галині Харитонівні, Котенку Віктору Васильовичу, Коцюбку Олександру Петровичу, Малі Ігорю Володимировичу та Фещенку Богдану Станіславовичу», - зачитав свій проект рішення депутат.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що по Регламенту роботи міської ради можна заборонити присутність лише на одній сесії.

Втім, запропонований Пучичем проект рішення поставили на голосування, але «за» проголосували лише 10 депутатів. Нагадаємо, всього в міській раді 42 депутати, для прийняття цього процедурного рішення необхідно було мінімум 14 голосів.

<61906953-772195739843646-6930075722329358336-n

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 року з житомирського будинку сімейного типу за рішенням суду забрали 4-річну Даринку Макарчук, яка 3 роки жила у прийомній сім’ї, і проти її волі віддали біологічній матері. Місцеві активісти влаштовували пікет й заявляли, що у них з’явилася інформація – у сімейному дитбудинку дівчинку зґвалтували. У поліції повідомили, що над дитиною не вчиняли наруги. Хронологію судових засідань щодо повернення біологічним батькам дівчинки, яка три роки прожила в дитячому будинку сімейного типу, дивіться тут.

28 травня 2019 року стало відомо про убивство в одному із сіл Овруцького району батьками своєї 5-річної доньки. 41-річну жінку, матір 5-ти дітей (стосовно двох старших її позбавлено батьківських прав) та непрацюючого чоловіка, 50 років, затримали. Під час допиту матір зізналася, що в серпні 2018 року її співмешканець, рідний батько спільної доньки, під час сварки вдарив її кулаком, від чого дівчинка втратила свідомість і впала. Виявивши, що дитина померла, наступного дня «батько» розпалив у будинку вогонь у печі, спалив тіло доньки, а попіл і рештки викинув у річку. Затриманому подружжю за вбивство доньки загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

На позачерговому засіданні 28 травня Житомирський виконком підтримав пропозицію щодо покарання «активістів» та суддів, дії яких призвели до смерті Даринки. 29 травня суд обрав міру запобіжного заходу щодо матері дівчинки – тримання під вартою на 60 діб. Цього ж дня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура відкрила провадження за фактом службової недбалості працівників Овруцької РДА та Словечанської ОТГ. 30 травня суд також на 60 діб залишив під вартою батька Даринки, а в прокуратурі розповідали, чи можуть покарати причетних «активістів».

Головне управління Нацполіції в Житомирській області 4 червня прозвітувало про хід розслідування вбивства 5-річної Даринки: вилучили оригінали справ з Овруцької РДА, опитали мешканців села, провели слідчі експерименти з підозрюваними, а також готуються змінити русло річки для огляду дна та збираються вилучити елементи печі й підлоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада Пучич активіст Макарчук  
Матеріали по темі