Події

У Житомирі голова дільничної комісії штовхнув спостерігачку ОПОРИ і заборонив їй знімати

22 July 2019, 00:08

У Житомирі ОВО №62 на дільниці №181432 голова дільничної виборчої комісії Василь Стужук в грубій словесній формі забороняв спостерігачці ОПОРИ знімати відео, а потім штовхнув дівчину.

Про це повідомляє пресслужба мережі ОПОРА.

«Я знімала відео, як члени ДВК пакують виборчу документацію. Голова сидів в стороні, почав до мене кричати, що я маю в нього питати дозволу на зйомку, потім підійшов і схопив мене за плечі і штовхнув», – розповіла спостерігач ОПОРИ.

Голова ДВК сказав спостерігачці ОПОРИ, що вона повинна питати у нього дозволу на зйомку.

«Ви не розумієте да? Ви мене не розумієте? Ви мене запитали, що ви знімаєте? Слухай сюди, ти такий криміналіст, як я балерина. Переставайте знімати. Ви не журналіст. Ви повинні запитати у мене дозволу», – сказав голова ДВК.

«Відповідно до п.2 ч. 9 ст. 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Офіційний спостерігач від партії, кандидата у депутати, громадської організації має право: робити фото- та кінозйомки, аудіо- та відеозаписи, не порушуючи при цьому таємниці голосування», - пояснили в ОПОРІ.

Нагадаємо, у Бердичеві члени ДВК до завершення голосування вже підписали порожній протокол, поліція відкрила кримінальне провадження по даному факту. Станом на 22.00 у поліції перевіряють 42 повідомлення про можливі правопорушення під час волевиявлення жителями регіону.

Як повідомляв Житомир.info, за даними національного екзитполу до Верховної ради проходять п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДВК вибори спостерігач відео  
Матеріали по темі