Політика

До офісу кандидата Гундича прийшли житомиряни, які стверджують, що їм не заплатили за агітаційну роботу

26 July 2019, 16:47

Кілька десятків людей, які працювали агітаторами у виборчому штабі кандидата в нардепи, ексгубернатор Житомирської області Ігоря Гундича, 26 липня прийшли до його «прозорого офісу» вимагати гроші за виконану роботу. Вони розповідають: попередньо домовлялися з представниками штабу про конкретну суму, однак отримали лише 50%, а деякі й ні копійки. Додають, що декілька разів намагалися зв’язатися з людиною, яка курувала агітаційну роботу, іншими представниками штабу, однак ніяких пояснень досі не отримали.


«Ми працюємо з травня старшими агітаторами. Ми набрали агітаторів у команду Гундича, щоб люди працювали на нього, тобто ходили роздавали газети, обдзвонювали людей і приваблювали інших. В результаті вийшло так, що нам нічого не заплатили, чи виплатили невелику частину. Після цього нам штаб сказав: виплати не буде, тому що ви не зробили свою задачу, що ця людина повинна була набрати більше 10 тисяч голосів, а набрала шість з копійками. Ми подавали свої паспортні дані та заповнювали анкети, що 4 тисячі отримують старші, агітатори отримують одну тисячу до виборів і ще тисячу після виборів. Помічники отримують по 500 гривень при умові, що вони залучать трьох однодумців», - розповідає Дарія Ткачук.

«Ситуація у нас така ж. Я старша і це практично усі мої люди, які прийшли дізнатись про те, чи буде якась компенсація, чи ні. В результаті ми отримали 2 тисячі, наші агітатори по 500 гривень, а помічники по 300 грн. Тобто ми всі отримали по 50%», - говорить Тетяна Облажок.

Журналістам також демонструють скрінтоши чату у Viber, де старші агітатори отримували вказівки від кураторів. Тут також інформували про плату, про компенсацію за час, проїзд, мобільний зв’язок у вигляді 4000 тисяч гривень, однак при умові «якісної» роботи. І наостанок – повідомлення про те, що всю кампанію «пустили на дно». Після цього, за словами агітаторів, чат у Viber був видалений.

«Ми, агітатори, мали набрати, наприклад, п’ять помічників, які повинні допомагати роздавати газети, розповсюджувати інформацію, також вони мали прийти на вибори та проголосувати за Ігоря Гундича. Ще була домовленість, що ці люди мають телефоном підтвердити чи дійсно вони є, чи це не обман з нашої сторони. Наприклад, у мене були люди, які чекали дзвінка, я їх попередила, щоб вони взяли слухавку і за це ще отримають компенсацію. Люди приходили на збори, розповідали, слухали. Таким чином дуже багато людей було обмануто, вони чекали дзвінка, компенсації, голосували за нього. Хто це зробив: чи Суворова, чи Ігор Гундич — не знаємо», - говорить Альона Невмержицька.

Хто винен у цій ситуації – поки не відомо. Однак люди, які працювали агітаторами у штабі кандидата в нардепи Ігоря Гундича, обіцяють кожного дня приходити до «прозорого офісу», допоки не отримають свої гроші.

Журналісти Житомир.info намагалися зв’язатися з Ігорем Гундичем та представниками його штабу, однак отримати коментар не вдалося.

Нагадаємо, за даними ЦВК, по Житомирському округу №62 переміг кандидат від партії «Слуга народу», Герой України Ігор Герасименко, за якого проголосували 47,72% виборців (38 049 голосів), самовисуванець Ігор Гундич посів третє місце з результатом 7,70% (6140 голосів).

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2019 року ЦВК зареєструвала самовисуванця Ігоря Гундича кандидатом в нардепи по мажоритарному округу №62 (Житомир). Наступного дня, 24 червня, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Гундича з посади голови Житомирської облдержадміністрації. 27 червня 2019 року був останній робочий день Ігоря Гундича на посаді голови Житомирської ОДА. «Прозорий офіс» кандидата в народні депутати Ігоря Гундича урочисто відкрили 5 липня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори кандидат агітація штаб Гундич  
Матеріали по темі