Місто

Екологи викликали патрульних до чоловіка, який на Шевченка у Житомирі спалював сміття та облаяв їх через зауваження

5 August 2019, 17:50

На вулиці Шевченка у Житомирі чоловік спалював суху траву і сміття та не відреагував на зауваження екологів, а натомість облаяв їх.

Про це 5 серпня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу 2 серпня поточного року в м. Житомир по вул. Шевченка, 64 виявлено факт спалювання сухої рослинності та побутових відходів власником приватного будинку на землях комунальної власності Житомирської міської ради. При спробі провести роз’яснювальну роботу на адресу інспекторів пролунала нецензурна лайка», – йдеться у повідомленні.

Тож інспектори-екологи викликали поліцію. Особу власника обійстя вдалося встановити. Правопорушника викликали до Інспекції для притягнення до адміністративної відповідальності.

У пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу в коментарі Житомир.info поінформували, що чоловік до Інспекції так і не з’явився. Один з інспекторів, який був на місці події, розповів Житомир.info, що на зауваження патрульних, які приїхали на місце події, правопорушник також не відреагував.

«Він нас облаяв та й пішов собі додому. Ми викликали «102», патрульні прибули, однак чоловік з двору до них не вийшов: правоохоронці гукнули через паркан, але цей громадянин їх послав», – розповів інспектор.

Він зауважив, що чоловік влаштував справжню димову завісу, адже серед підпаленого будівельного сміття була тирса, яка довго тліє. Зауваження чолов’язі робили і сусіди, проте надаремне.

Екологам же навіть не вдалося скласти на порушника протокол, адже той до Інспекції не з’являється. Якщо ж чоловік не прийде самостійно, Державна екологічна інспекція Поліського округу направлятиме лист до поліції, аби його примусово доставили до райвідділу. Лише тоді на палія зможуть скласти протокол та, відповідно, оштрафувати.

В Інспекції нагадують і про розмір штрафів.

«Так, згідно ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, у парках, зелених насадженнях та газонів у населених пунктах передбачено штраф у розмірі від 170 до 340 грн для громадян (виділено редакцією) і від 850 до 1190 грн для посадових осіб. При цьому випалювання рослинності в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн і на посадових осіб - від 490 до 1700 грн. За порушення вимог пожежної безпеки в лісах ст.77 КУпАП передбачено відповідальність у вигляді накладення на штрафу на громадян від 17 до 51 грн і на посадових осіб - від 51 до 170 грн. Однак, якщо такі дії призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, то цією ж статтею передбачено відповідальність у вигляді накладення адмінстягнення на громадян від 51 до 170 грн. і на посадових осіб – від 119 до 204 грн. Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою штраф: на громадян та посадових осіб – від 340 грн до 1360 грн; громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2019 року Державна екологічна інспекція Поліського регіону повідомляла, що з початку року в Житомирській області зафіксували 20 випадків спалювання сухотрав’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологія трава суха трава пожежа сміття спалювання  
Матеріали по темі