Місто

Для житомирських перших класів закупили нові парти, проте не всі школи отримають їх до 1 вересня

8 August 2019, 17:19

У Житомирі до перших класів Нової української школи у цьому році піде 3 667 учнів, які сформують 121 клас.

В освітніх закладах активно готуються до нового навчального року. Яке обладнання отримали для проєкту «Нова українська школа»,‎ журналістам Житомир.info показали на прикладі школи №5. Мультимедійні дошки, ноутбуки, проєктори, лялькові театри, мікроскопи та інші дидактичні матеріали вже закупили для школи.

За інформацію, наданою заступником директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світланою Ковтуненко, на закупівлю дидактичних матеріалів для шкіл міста із державної субвенції та міського бюджету було виділено 3 млн 751 тис. 015 грн.


На сьогодні, 8 серпня, вже придбали 673 комплекти «стіл-парта та стілець» на суму 1 млн 790 тис.200 грн. Проте не у всіх школах до першого вересня з'являться такі комплекти. У департаменті освіти Житомирської міської ради пояснили, що тендер провели 19 липня, доставити меблі мають за 60 днів з моменту укладання договору, тобто до 19 вересня.

«Першачки отримують одномісні парти. Буде затримка в деяких закладах, можливо, до середини вересня, тому що тендер так завершився. Він був більший, ніж звичайний, там було понад 8 млн. Також даний тендер був міжнародним‎»‎, – розповідає заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Також для шкіл планують закупити мультимедійний контент у вигляді відео, анімацій та різних зображень. За словами заступника директора департаменту освіти Житомирської міської ради, такий інтерактив дозволить зробити навчальну програму цікавою та простішою у сприйманні для дітей.

«Якщо порівнювати з минулим роком, то цього року додатково до того, що буде закуплена техніка, закуповуємо програмовий контент. Наші вчителі у травні вже працювали з новим контентом.‎ Їм дуже сподобалось, є багато чого, що вони вже робили самі до цього. Є те, що можна подивитися через мультимедійне обладнання, з заставками. Це нове, що є у цьому році»‎, – зазначає Світлана Ковтуненко.

У департаменті освіти повідомили, що з 12 серпня розпочнуть перевіряти школи на готовність до першого вересня.

Нагадаємо, 9 липня 2019 року Міністерство освіти і науки України повідомило, вкладається у графік друку підручників, і всі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року житомирські школи замовили друк за державний кошт необхідної кількості підручників для перших класів за стандартами Нової української школи. У травні 2019 департамент освіти Житомирської міської ради оголосив тендер на придбання 3108 одномісних парт для перших класів Нової української школи. У липні 2019 управління освіти і науки Житомирської ОДА оголосило закупівлю для шкіл області 759 комплектів персональних комп’ютерів.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ Нова українська школа першокласник учень школа парта  
Матеріали по темі