Місто

У Житомирі почали рахувати вуличних песиків: їх фотографують і складають «досьє»

16 August 2019, 13:59

16 серпня представники центру захисту тварин Житомирської міської ради разом з 14-ма волонтерами розпочали рахували безпритульних собак на вулицях міста.

Підрахунок тривав з 7 до 9-ї ранку. За словами організаторів, саме в цей час 90% тварин виходять зі своїх схованок у пошуках їжі. Карту міста поділи на умовні сектори, де впродовж трьох днів будуть працювати волонтери.

«‎На сьогодні був відкритий синій сектор по всьому місту. Є чотири кольори секторів, всього 48 секторів. У мене район Польової: Космонавтів, Вітрука, Селецька та Лева Толстого», - розповідає Ольга Стельмахова.


Підрахунок здійснюється за допомогою спеціального додатка «STRAYS ID». Саме завдяки йому зареєструвати одну тварину кілька разів неможливо. Зокрема, система підрахунку працює так: собаку фотографують та по зовнішньому вигляду збирають інформацію про неї, що вказують у додатку.

«Коли людина обирає собі сектор, їй на пошту приходить логін та пароль. Потім потрібно завантажити спеціальний додаток. Там є клавіша «додати тварину», її потрібно сфотографувати та вказати розмір, вік, стерилізована чи ні, стать, шкірні проблеми, травми. Також потрібно вказати зовнішній вигляд: товста тварина чи ні. Сьогодні я не зустріла ні одної тварини, яка була б виснажена», - говорить Ольга Стельмахова.

На 9 годину ранку Ольга Стельмахова особисто нарахувала та зареєструвала 40 безпритульних тварин. За її словами, Центр захисту тварин ініціював підрахунок задля оцінки проробленої роботи за попередні роки.

«‎Це вже другий підрахунок у нашому місті. Перший проводився у 2017 році перед тим, як складали програму гуманного поводження з безпритульними тваринами для того, щоб довести їх кількість до комфортної кількості для людей та тварин. Ми проводимо у цьому році, тому що є необхідність оцінити ефективність тих заходів, що ми проведемо. Зокрема це заходи з вилову на стерилізацію, кастрацію та вакцинацію від сказу», - розповідає Ольга Стельмахова.

Підрахунок безпритульних песиків триватиме до 18 серпня. Центр захисту тварин запрошує небайдужих долучитись. Для цього потрібно перейти за посиланням та обрати вільний сектор.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2018 року в КП «Центр захисту тварин» інформували, що з початку року (з 1 січня 2018-го до вказаної вище дати) було стерилізовано більше тисячі тварин і безкоштовно прочіповано 1013 собак, також надійшло 19 достовірних звернень щодо укусів собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес Центр захисту тварин підрахунок  
Матеріали по темі